Hlavní obsah

Cyklistické Giro by mělo příští rok začít v Izraeli

Vídeň

Cyklistické Giro d'Italia by mělo příští rok poprvé v historii zavítat do Izraele. Jak uvedl specializovaný server cyclingnews.com, úvod Gira 2018 obstará časovka ve Starém Městě v Jeruzalémě a na území Izraele budou následovat ještě dvě další etapy.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Britský cyklista Chris Froome.

Článek

Informaci, jež se objevila také v italských médiích, pořádající organizace RCS Sport zatím nepotvrdila. Oficiální prezentace trasy Gira 2018 je nicméně údajně naplánována na 18. září do Jeruzaléma.

Za veškerá bezpečnostní opatření a také většinu nákladů spojených s pobytem cyklistů a jejich týmů bude zodpovídat izraelská vláda. Zemi podle všeho čeká největší bezpečností akce v historii, jež by měla v tomto ohledu překonat i pohřeb Jicchaka Rabina či návštěvu papeže Františka.

Start Gira v Jerzulámě by byl velkým politickým vítězstvím pro stát, jenž se snaží vykreslit obrázek normálního života v Izraeli. Pořádání této velké sportovní akce navíc přispěje k oslavám 70. výročí vzniku Izraele a ve spojení s pravděpodobným koncem závodu o tři týdny později v Římě by mělo představovat mírové poselství.

Reklama

Související témata: