Hlavní obsah

Mistrovství republiky vedou Dittertová a Slovák Švajlen

SLAVKOV U BRNA

Velmi teplé počasí a nárazový vítr - to byla kulisa druhého kola Mezinárodního mistrovství ČR na rány ve Slavkově. Právě tyto podmínky řádně prověřily připravenost hráčů. Mezi muži zatím vede slovenský hráč Petr Švajlen s výsledkem mínus 4. Ženám stále dominuje česká reprezentantka Silvie Dittertová (+1).

Článek

Do druhého kola vyrazily nejprve ženy. Silvie Dittertová zvládla i tentokrát slavkovské hřiště s nejlepším výsledkem - 72 a o dvě rány vede před svými pronásledovatelkami. "Nic velkého jsem od sebe nečekala a přijela jsem si to na mistrovství v podstatě užít," říkala vedoucí  hráčka po úspěšném druhém kole.

Právě dobrá pohoda jí dovedla už dvakrát  k nejlepšímu výsledku mezi ženami - 73 a 72 ran. V paru (72) zahrála i druhá v pořadí Tereza Vavrušková a od třetí Karolíny Vlčkové jí dělí jediná rána. První pětici pak uzavírají další české hráčky - Veronika Holišová (74-75) a Marie Šebestová (76-74). Nejlepší ze zahraničních hráček je Guilia Carandonová z Itálie, která je zatím sedmá.

Mezi muži vedl po prvním kole maďarský hráč Benjamin Palanzski, ale své vedení neudržel. Zahrál o 10 ran hůře než včera a propadl se na sedmou pozici. Uvolněné místo lídra soutěže převzal Slovák Peter Švajlen. Dvaadvacetiletý student americké univerzity se s teplým počasím vypořádal na  výtečnou. Zopakoval stejný výkon jako v prvním kole (70-70) a s náskokem  jediné rány vede.

"Paradoxně mi pomohlo, že na zdejším hřišti nejsou  greeny úplně perfektní," objasňoval příčiny svého dobrého výkonu.  "Zdaleka totiž nepatřím k dobrým puttérům a proto ti, kteří tuto disciplínu zvládají lépe než já nemají tady takovou výhodu." Skóre slovenského hráče je zatím mínus 4, což je o ránu lepší.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.