Hlavní obsah

Golfista Isenhour byl potrestán za sestřelení jestřába

ORLANDO

Pokutu 500 dolarů (asi 8500 korun) a sto hodin veřejných prací - takový trest dostal americký golfista Tripp Isenhour za to, že loni v prosinci na Floridě úmyslně zabil míčkem chráněného jestřába. Součástí mimosoudního trestu, který golfista přijal, je i to, že 40 hodin veřejných prací musí absolvovat v divoké přírodě nebo ve zvířecím útulku. Právní zástupce mu navíc nařídil čtyřhodinový kurz ovládání vzteku.

Článek

Incident se udál při natáčení instruktážního videa o tom, jak správně odpálit míček. Skřehotání jestřába údajně hráče rušilo, a když se k němu přiblížil na necelých tři sta metrů, začal na něj pálit.

Když se chráněný pták přiblížil na 70 metrů, po několika nepřesných pokusech zasáhl Isenhour míčkem cíl a krvácející dravec později uhynul. "Nikdy jsem si nepomyslel, že bych se mohl trefit. Já i moje rodina zvířata milujeme. Doma chováme tři kočky," poznamenal tehdy hříšník, který svým činem pobouřil ochránce přírody. Ti pro něj žádali dokonce roční trest odnětí svobody.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.