Hlavní obsah

Hayes fatální chybou přišel o tour

Ve zlý sen se proměnila druhá fáze kvalifikace o PGA Tour pro J. P. Hayese. Zkušený Američan doplatil na začátečnickou chybu a byl diskvalifikován.

Článek

Jak golf přichází o hráče? J. P. Hayes ztratil možnost vrátit se na PGA Tour přes kvalifikace tím, že se diskvalifikoval sám.

Na Q-school v Texasu během prvního kola sáhl Hayesův caddie do bagu pro nový míč. Po odehrání dvou ran ale dvojnásobný vítěz PGA Tour zjistil, že nejde o stejný druh míče, s nímž kolo zahajoval. Zavolal proto rozhodčího a obdržel dvě trestné rány.

Po skoneční kola se navíc ukázalo, že míč není na seznamu těch, které schválila Americká golfová asociace – a Hayes musel být diskvalifikován. Hráč přitom z chyby nevinil svého caddieho.

„Myslím, že každý profesionál by udělal totéž a zavolal rozhodčího,“ citoval Hayese list Milwaukee Journal Sentinel. „Byl to prototyp, který mi dal Titleist před čtyřmi týdny na testování a nějak zůstal v bagu. Pořád doufám, že je to jen noční můra, ze které se probudím…“

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.