Hlavní obsah

Woods vynechá charitu, čekají ho Scott a Mickelson

New York

Tiger Woods se kvůli bolesti zad musel odhlásit ze středeční charitativní akce NB3 Foundation Challenge. Jestli bude moci hrát na druhém turnaje play off FedExCupu, který startuje na TPC Boston v pátek, zatím není jasné. Pokud však ano, půjde v prvních dvou kolech v ostře sledovaném flightu s Adamem Scottem a Philem Mickelsonem.

Foto: Adam Hunger, Reuters

Americký golfista Tiger Woods

Článek

První hráč světa se ze středeční benefiční akce omluvil s odůvodněním, že chce doléčit bolavý krk a záda. A bylo jasné, že nic nehraje. Jak moc ho zranění limitovala, bylo během víkendových přenosů z turnaje The Barclays, kde obsadil dělené druhé místo, patrné.

"I když jsme zklamaní z toho, že Tiger se v tomto roce naší akce nezúčastní, chápeme, že je pro něho nejdůležitější věcí být stoprocentně zdravý a neriskovat žádné další zranění," řekl Notah Bogay III, jehož nadace čerpá výtěžek celé akce.

Woods ze z charitativního turnaje odhlásil především kvůli tomu, že už koncem týdne pokračuje letošní play off FedExCupu. V něm je zatím na prvním místě s těsným náskokem před Australanem Adamem Scottem.

A pokud se Tiger dokáže dát do pátku dohromady, bude to právě vítěz letošního Masters, s kým po boku světová jednička vyrazí z desátého odpaliště do boje. Třetím do party je pak poslední šampión The Open Phil Mickelson, který je v pořadí FedExCupu zatím třetí.

Druhým nejsledovanějším flightem pak během úvodních kol bude nejspíše trojice hráčů, kteří jsou ve FedExCupu na čtvrtém, pátém a šestém místě. Jedná se o Matta Kuchara, Justina Rose a obhájce celkového loňského vítězství Brandta Snedekera.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.