Hlavní obsah

Golfista Scott září dál. V Bay Hill vede už o sedm ran a útočí na Woodse

Orlando

V naprostou one man show zatím proměňuje turnaje Arnolda Palmera v Bay Hill australský fešák Adam Scott. Ten poté, co v prvním kole vyrovnal rekord hřiště (62, -10), upsal v kole druhém další čtyři rány a na prvním místě má před víkendem náskok už sedm ran! Pokud bude v podobné formě pokračovat, stane se v neděli večer novým nejlepším golfistou světa.

Foto: Andrew Weber, Reuters

Golfista Tiger Woods může na konci víkendu přijít o pozici světové jedničky.

Článek

Scott přitom nebojuje pouze o svůj první titul v novém roce. Ve hře je mnohem víc. Pokud udrží náskok a bude na prvním místě i v neděli večer, stane se poprvé v kariéře prvním hráčem světa. Z trůnu by sesadil Tigera Woodse, který se odhlásil kvůli bolesti zad.

„Jsme zatím pouze v polovině. Sedm ran není s ohledem na další dva dny tolik. Myslím, že nikdy nemůžete vést se skutečně dostatečným náskokem," myslí si Scott. „Výzvou pro mě je nyní zvládnout další 36 jamek a být ve vedení i po nich," dodal.

Scott tak znovu objevil formu z konce loňského roku, kdy na domácí půdě v Austrálii získal dva tituly a o hattrick ho připravil až na posledním turnaji Rory McIlroy.

„Cítím, že hraji podobně, jako koncem loňského roku v Austrálii, kde se mi dařilo díky tomu, že jsem trefoval fairwaye, greeny a čekal na svou šanci. Pokusím se v tom pokračovat i v dalších dvou dnech. Cítím, že by to mohlo jít," věří loňský šampión Masters.

Nejblíže k němu momentálně mají na děleném druhém místě Američané J.B. Holemes, Chesson Hadley a Ital Francesco Molinari. Jenže nejblíže znamená sedm ran, a tak pokud Scott o víkendu vyloženě nevyhoří, měl by být titul jeho. A golfový trůn také.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.