Hlavní obsah

Rose využil Johnsonova selhání a vyhrál golfový turnaj v Šanghaji

Šanghaj

První hráč světového žebříčku Dustin Johnson prohospodařil na turnaji World Golf Championship v Šanghaji v posledním kole náskok šesti ran a ztratil už takřka jisté vítězství. K triumfu se probojoval olympijský vítěz Justin Rose, jenž do závěrečného větrného kola vstupoval ze čtvrtého místa s mankem osmi ran na Johnsona.

Foto: ČTK

Justin Rose v akci při turnaji World Golf Championship v Šanghaji, který nakonec vyhrál.

Článek

Tahle výhra mi udělala obrovskou radost. Už je to dost dlouho, co jsem naposledy vyhrál. Alespoň mi to tak připadá," radoval se po vítězství Rose, jenž naposledy triumfoval na olympijském turnaji vloni v Riu de Janeiro. Výhrou v Šanghaji udržel svou sérii alespoň jednoho titulu ročně od roku 2010.

Johnson vstupoval do závěrečného dne s pohodlným náskokem, v klidu ale dohrát nezvládl. Hřiště s parem 72 obešel na 77 ran a klesl na dělené druhé místo. Rose zahrál v posledním kole o deset ran méně. "Je to neuvěřitelné. Všichni víme, v jaké byl pozici. Tohle byl den, jaký nechce žádný lídr zažít," dodal Angličan.

Promarněním náskoku šesti ran v posledním kole Johnson vyrovnal nelichotivý rekord PGA Tour. Naposledy předvedl takové selhání Sergio García v roce 2005 v Quail Hollow, nejslavnější kolaps má na kontě Greg Norman z Masters 1996.

Johnson byl z vlastního selhání hluboce zklamaný. "Vůbec nic mi zkrátka do jamky nepadalo. Nedostal jsem se pořádně do hry, nedal jsem žádný putt. Tak prosté to bylo" konstatoval třiatřicetiletý Američan.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.