Hlavní obsah

Boxlakrosový Memoriál Aleše Hřebeského bude přípravou na MS

PRAHA

Od 28. dubna do 1. května bude LCC Sokol Radotín hostit již 18. ročník mezinárodního boxlakrosového Memoriálu Aleše Hřebeského. Letošní turnaj bude o to zajímavější, protože se koná těsně před nejvýznamnější boxlakrosovou událostí v historii tohoto sportu u nás – boxlakrosovým mistrovstvím světa.

Foto: Leoš Novák

Finále Memoriálu Aleše Hřebeského 2010

Článek
Fotogalerie

To proběhne za účasti osmi týmů od 21. do 28. května na zimním stadionu Slavie v Edenu. Bude to jedinečná příležitost vidět absolutní světovou boxlakrosovou špičku včetně obhájců titulu, týmu Kanady a týmu Irokézů, kteří v posledním finále podlehli až gólem v nastaveném čase. Memoriál je poslední velkou příležitostí zejména pro evropské týmy k přípravě na šampionát a ačkoliv se ho neúčastní přímo reprezentační týmy, objeví se na něm řada hráčů, kteří budou následně bojovat na MS.

Pokud se tedy příroda nedopustí podobných nejapných žertů jako vloni, kdy erupce islandské sopky Eyjafjallajökull zmařila účast tří týmů ze zámoří a zkomplikovala dopravu několika dalším, měli by na Memoriál dorazit vítězové z roku 2009 Megamen Boston, v jejichž brance nastoupí Ginny Capicchioni. Ta se dostala až do nominace týmu USA pro MS a bude zřejmě první ženou, která na boxlakrosovém MS nastoupí. V reprezentaci USA se na MS objeví i další hráči, které jsme měli možnost vidět v dresu Megamen, např Ryan Hotaling. Po dvou letech by se měl v Radotíně objevit i John Hetzel, který v Radotíně strávil desetiletí svého života a při té příležitosti připravujeme prodejní výstavu jeho obrazů v radotínské knihovně.

Z USA přijede také tým LC United, jehož základ tvoří hráči z Philadelphie. Třetím zámořským účastníkem budou Nova Scotia Privateers z kanadského Halifaxu a vrátí se také další kanadský tým Love You to Death, jehož jádro tvoří hráči klubu Ajax-Pickering Rock, sídlícího nedaleko Toronta. Několik zámořských hráčů se objeví i na soupisce anglického týmu London Knights, který je základem reprezentace Anglie pro MS a kromě účasti na turnaji plánuje těsně před MS v Radotíně i přípravný kemp. Obdobně reprezentace Irska staví na hráčích týmu Dublin Riggers a Slováci nastoupí ve společném výběru klubů Bats a Tricksters pod hlavičkou Nationals. Účastní se tak ostatně i české Národní boxlakrosové ligy. Mozaiku zahraničních týmu doplní výběr německých hráčů z Berlína, finští Turku Titans a výběr Rakouska. Tyto země národní tým na MS bohužel nevysílají.

Proti zahraničním hráčům nastoupí kompletní česká špička v čele s domácími šampiony LCC Radotín. Chybět samozřejmě nebudou ani největší rivalové Radotína, týmy SK Lacrosse Jižní Město a TJ Malešice, šestnáctku by měly doplnit týmy LC Slavia, LC Pardubice a ForFun.

Turnaj začíná zápasy v základních skupinách ve čtvrtek 28. 4. odpoledne, tradičními vrcholy budou jednak sobotní večerní exhibiční zápas mezi českou reprezentací a výběrem zahraničních účastníků turnaje a samozřejmě nedělní boje o konečné umístění v turnaji. Semifinále jsou na programu od 12.30 resp. 13.30 a celý turnaj vyvrcholí finálovým zápasem od 17 h. Podrobný rozpis zápasů a další informace budou k dispozici na www.lcc-radotin.cz, celý turnaj bude možné sledovat živě na internetu na portálech www.sport.cz a www.net-tv.cz.

Reklama