Hlavní obsah

ELL: Bisons zatím spokojení, Bats nikoliv

První dva turnaje ELL 2011 jsou minulostí a je čas na malou rekapitulaci dosavadního průběhu a hodnocení dosavadních výkonů jednotlivých týmů. Začněme u těch, které byly před začátkem ELL pasovány do role největších favoritů.

Foto: Ondřej Mika

Evropská lakrosová liga, tým LC Bison Radotín

Článek

Zatímco radotínští Bizoni předpoklady odborníků naplnili a pokaždé se dostali až do finále, bratislavští Bats zůstali daleko za očekáváním. Na domácím turnaji vybojovali páté místo a ve druhém skončili na šesté pozici, tedy poslední. Nic však není rozhodnuto, protože v závěrečném turnaji ELL 22. 10. 2011 se může stát celkovým vítězem soutěže každý ze šesti zúčastněných týmů, jen budou do bojů o celkový triumf nastupovat z rozdílně výhodných pozic.

Trenérům a manažerům obou týmů jsme položili několik otázek a zde jsou jejich odpovědi:

Jak jste spokojeni s dosavadními výsledky vašeho týmu v ELL? Patrik Procházka, LC Bison Radotín: Konečné druhé a první místo na turnajích v Bratislavě a v Radotíně, zisk 11 bodů a zlepšující se sehranost týmu pro mne znamená spokojenost. Viliam Čulman, Bats Lacrosse: Zatím se o spokojenosti s výsledky týmu nedá mluvit. Ale uvidíme, co nám přinese třetí turnaj.

LC Bison Radotín, vítěz 2. turnaje ELLfoto: Tereza Vejvodová

V čem je největší síla vašeho týmu? Bisons: Síla týmu LC Bison je zejména ve vynikajících výkonech brankáře Tomáše Říhy a v produktivitě útoku. Finálový zápas v Radotíně pak znamenal zlepšení práce v defenzivní činnosti, což je příjemné zjištění do druhé poloviny letošního ročníku ELL.Bats: Zatím jen v útoku a bráně.

Kteří hráči patří mezi vaše největší opory, kdo vás překvapil?Bisons: Příjemným překvapením je pro mne herní projev zahraničních, vlastně fieldových hráčů, kteří se s počtem odehraných zápasů stále více adaptují na menší prostor a odlišný styl hry.Bats: Zatím se o překvapeních nedá mluvit, ideální sestava teprve krystalizuje a postupně nám přijíždějí všichni hráči, abychom si je vyzkoušeli.

Evropská lakrosová liga, tým Bats Lacrossefoto: Ondřej Mika

Kdo je podle vás největším favoritem ELL a proč?Bisons: Vzhledem k systému ligy a skutečnosti, že rozhoduje až poslední turnaj, mohou překvapit i týmy, které v dosavadním účinkování zůstaly za očekáváním. Myslím si, že turnaj nemá výrazného favorita, a otázka, kdo zvítězí, zůstane otevřena až do konce.Bats: Favorita nemám, ale ve finále bych viděl rád Bats a Prague Sports.

Každý tým může povolat na druhou polovinu nějakou posilu. Využijete této možnosti?Bisons: Nepředpokládám, že bychom využili tuto možnost. Ne snad, že bych si to nedovedl představit, ale není kde brát.Bats: Určitě ano.

Co vás v dosavadním průběhu ELL potěšilo/zklamalo?Bisons: Potěšil mne velký zájem zahraničních hráčů a jejich chuť cestovat za lakrosem přes půl Evropy. Zklamání? Snad jedině pivo na turnaji v Bratislavě, kdy jsem se těšil na Zlatého Bažanta, ale to je nadsázka.Bats: Potěšilo – nasazení hráčů a hlavně nečekaný úvod týmu ELL Blue. Zklamalo – zatím nic.

Příště se podíváme do kuchyně týmů ELL Blue a Prague Sports.

Reklama