Hlavní obsah

Greene sní v milovaných Aténách o zlaté obhajobě

ATÉNY

Třicetiletý americký sprinter Maurice Greene přijel do Atén obhajovat olympijské zlato v běhu na 100 m a nepochybuje, že se mu to jako druhému atletovi v historii podaří. "Můj idol a krajan Lewis, který to dokázal v roce 1988 v Soulu, se druhého zlata dočkal až po diskvalifikaci soupeře, ale já chci cílem proběhnout první," říkal krátce po příjezdu.

Foto: archiv

Maurice Greene

Článek

Greene prohlásil, že olympijské město miluje. "Před sedmi lety jsem při mistrovství světa právě v Aténách získal svůj první velký titul a o dva roky později jsem tu překonal světový rekord. Prostě tu rád závodím a za tehdejší čas 9,79 se letos určitě bude brát zlato," líčil nadšeně.

Včera si byl už zaběhat v tréninkovém komplexu Dekelia v sousedství olympijské vesnice. "Šlo spíš o regeneraci, do soutěže máme ještě přes týden čas. Chtěl jsem se hned přizpůsobit zdejším podmínkám. Myslím, že si olympiáda nemohla přát nic lepšího než návrat do míst, kde se zrodila," usoudil běžec.

Greenovým sebevědomím neotřásly ani dvě nedávné porážky s velkým rivalem Jamajčanem Asafou Powellem.

"V Londýně i nyní na Zlaté lize v Curychu sice běžel rychleji než já a časem 9,91 potvrdil skvělou formu, jenže olympijský závod není obyčejný mítink. Já jsem proti Powellovi o osm roků starší a vyzrálejší, navíc všichni si pamatují jeho hloupou diskvalifikaci z posledního mistrovství světa a já chci i zkušenost ze Sydney prodat na cestě za zlatým snem," uvedla hvězda americké výpravy.

Reklama

Související témata: