Hlavní obsah

Šlesingr se nemohl dočkat, až si doma sedne

PRAHA

Cestou z biatlonového MS v Anterselvě se dvojnásobný medailista Michal Šlesingr nejvíc těšil na přítelkyni Mirku i na rodinu žijící v Letohradu. "Víc než měsíc jsem je neviděl a už se nemohu dočkat, až si doma sednu.. Na všechny se moc těším," říká 24letý závodník, jehož bilance ze šampionátu je úctyhodná.

Článek

Druhé místo na 10 km, třetí příčka z vytrvalostního závodu na dvojnásobné trati, 4. pozice ve stíhačce a páté místo z mužské štafety. "Nechci, aby to znělo namyšleně, ale já doufám, že moje výkonnost půjde ještě nahoru a jednou získám na mistrovství světa i to zlato."

Tuší, že již letošní úspěch na šampionátu sebou ponese i povinnosti. "S určitým kolotočem a zájmem o svou osobu počítám, budu to muset zvládnout, i když nedokážu odhadnout, jak moc náročný program mě vlastně v nejbližších dnech čeká. Každopádně ve středu budu v Novém Městě jako čestný host na otevření biatlonového areálu, asi se tam nevyhnu médiím, ale potkám tam některé reprezentační kolegy, kteří poběží Evropský pohár," přibližuje.

Ve čtvrtek Šlesingra čeká slavnostní přijetí v Letohradu, ale musí stihnout i odpočívat. "Sezóna ještě nekončí a regenerace bude nezbytná, abych nabral síly do posledních tří dílů Světového poháru. Rád bych, aby mi forma vydržela i na březnové závody," říká a chce si doma najít čas i na vylepšení internetových stránek, které pro sebe i kamarády vytváří.

Úspěchy bere s nadhledem

Počítače jsou už několik let jeho velkou vášní, již na střední škole vymýšlel různé programy a na síti se dál často baví. "Beru to jako relaxaci od biatlonu, které je vyčerpávající nejen fyzicky, ale zabrat dostává psychicky. Počítač vozím pořád s sebou, i na šampionátu jsem si vždy alespoň chvilku pro něj našel," přiznává.

Šlesingra nadchly také adrenalinové sporty jako potápění, snowboard, lezení po skalách nebo i paintball, umožňující mu vlastně i trénink střelby. Dokončení bytové přestavby v Letohradu nechá zřejmě až na léto, nezdaněná finanční odměna za výsledky z MS dosahující téměř patnáct tisíc eur, se přitom jistě bude hodit.

"Prožil jsem v Anterselvě báječné chvíle a je mi jasné, že se ode mne budou čekat další výborné výsledky a lidem už asi nebude stačit, když budu dojíždět jen mezi třiceti nejlepšími na body. Věřím, že na to budu v připraven hlavně mentálně," doplňuje talentovaný biatlonista, který bere své úspěchy s nadhledem.

"Snad jsem pomohl popularizovat trochu opomíjený sport u nás, ale nemyslím, že by mi to mělo razantně změnit život. Bavil jsem se s Romanem Dostálem, který získal před dvěma lety titul mistra světa a oba dobře víme, jak je široká špička v biatlonu i že v Česku prioritu mezi sporty zrovna nemá," míní Šlesingr.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.