Hlavní obsah

Rejman je novým šéfem lyžařských akrobatů a chystá změny

PRAHA

K revolučním změnám došlo v akrobatickém úseku Svazu lyžařů České republiky (SLČR). Novým předsedou úseku se na úterní valné hromadě stal Marek Rejman, manažer boulařky Nikoly Sudové, která je se SLČR v soudním sporu kvůli údajným dluhům ze strany svazu. Změny nastaly také ve složení rady, své funkce složili sportovní ředitel Zdeněk Bínek a ekonom Jaroslav Kotek. Dosavadní předseda úseku Marek Novák bude vykonávat novou funkci místopředsedy.

Foto: GSMA

Ilustrační foto

Článek

Zásadní změny vyvolala jednání Rejmana, organizátora sportovních akcí i akrobatických Světových pohárů v České republice, s bývalým předsedou Novákem. "Přišel jsem za ním s jasným návrhem a plánem jak úsek vést. Nabídl jsem spolupráci, představil možnosti a řekl, takhle to pojďme dělat, takhle to bude nejlepší," řekl ve středu ČTK Rejman, který byl s vedením úseku dlouho ve sporu právě kvůli Sudové.

"Měl jsem dvě možnosti. Jít do střetu s lidmi, kteří to dělali, což se mi nechtělo, protože potíže úseku celkem chápu, nebo spolupracovat. Bylo to o tom, že se lidé neuměli dohodnout," uvedl Rejman. Spolupráci nabídl všem, dosavadní ekonom Kotek se tak stal členem revizní komise. "Šlo o to, abychom tomuto úspěšnému sportu pomohli," řekl s odkazem na úspěchy Sudové, bývalé vicemistryni světa a šesté ženy olympiády v Turíně, či dvojnásobného mistra světa ve skikrosu Tomáše Krause a akrobata Aleše Valenty.

Nejzásadnější změnou, s kterou Rejman přišel, je ekonomické oddělení jednotlivých akrobatických disciplín. "Chci očistit úsek od skandálů a problémů," uvedl. Ve sporu kolem Sudové se dostal na druhou stranu barikády. "Ale soudí se Nikola se svazem," upozornil Rejman. "Věřím, že se mi podaří do sporu zasáhnout a vyřešit ho mimosoudně," prohlásil. Sudová požaduje od vedení svazu údajný dluh ve výši 230 000 korun za účast na Světových pohárech na jaře 2006.

Střetu zájmu se nebojí

Rejmanovým úkolem bude vést úsek, starat se o marketing a připravit koncepty závodů a soutěží. "Rozdělíme práci, vytvoříme prostředí pro všechny tři disciplíny, které budou fungovat samostatně," prohlásil. "Vznikl jeden úsek s nejlepšími výsledky a chceme se tak chovat. Zajímají mě projekty, Světové poháry a výsledky závodníků," řekl. Reprezentačními trenéry zůstali akrobatický skokan Pavel Landa, skikrosař Vladimír Augusta a boulař Radek Herot.

Prvním úkolem pro Rejmana je zajistit termíny Světových pohárů pro Českou republiku. V poslední sezóně se hlavně vinou nedostatku sněhu a také sporům s vedením areálu ve Špindlerově Mlýně nekonaly. "Musíme co nejrychleji Světové poháry přihlásit," uvedl. Skikros by se měl v Peci pod Sněžkou konat v lednu, skoky a jízda v boulích v březnu. Ve Špindlerově Mlýně se nyní jedná o stavbě stálé trati pro jízdu v boulích, což bylo rovněž jádrem sporu v minulých letech.

Rejmanova marketingová firma GSMA zůstane nadále organizátorem Světových pohárů v České republice a sám manažer se nebojí, že bude čelit hlasům o střetu zájmů. "Zájmem vedení úseku je takové závody v Čechách organizovat. A my máme už velké zkušenosti," uvedl. Od roku 2003 zorganizoval už sedm Světových pohárů. "Navíc jsem přišel do svazu s tím, že nebudu bafuňář, ale přinesu závody a sponzory," dodal nový předseda.

Reklama