Hlavní obsah

Miller získal po výhře ve Val d'Isere malý glóbus za kombinaci

VAL D´ISERE

Americký lyžař Bode Miller vyhrál potřetí v kariéře Světový pohár v kombinaci. Třicetiletý univerzál potvrdil zisk svého šestého malého křišťálového glóbu vítězstvím v nedělním závodě ve Val d'Isere.

Foto: REUTERS/Pascal Lauener

Američan Bode Miller s malým křišťálovým globem za vítězství v disciplíně SP

Článek

Miller udělal výrazný krok za svým jubilejním 30. triumfem v SP už ve sjezdu, který vyhrál s velkým náskokem 1,37 sekundy před Švýcarem Didierem Defagem. Ve slalomářské části superkombinace už stačilo čtyřnásobnému mistru světa jet na jistotu, a i když se jeho odstup od pronásledovatelů snížil, zvítězil o bezpečných 38 setin před Chorvatem Ivicou Kosteličem. Třetí byl překvapivě jeho krajan Natko Zrnčič-Dim.

Svérázný Miller, jenž před touto sezónou definitivně odešel z americké reprezentace, vyhrál kombinaci už v letech 2003 a 2004. Vedle toho má ve sbírce malý křišťálový glóbus za obří slalom (2004), superobří slalom (2005 a 2007) a především velký glóbus za celkové hodnocení SP z roku 2005.

V dějišti mistrovství světa 2009 si Miller pátým vítězstvím v sezóně pojistil průběžné vedení v SP. Před Rakušanem Benjaminem Raichem, jenž dnes skončil šestý, už má náskok 122 bodů.

Podruhé v sezóně a zároveň v kariéře dosáhl na body jednadvacetiletý Kryštof Krýzl, jenž o dvě příčky vylepšil svůj výsledek z kombinace v Chamonix a obsadil 23. pozici. Oproti sjezdu se mu v jeho silnější disciplíně podařilo posunout o deset pozic. Bod získal i o dva roky starší Filip Trejbal, který byl klasifikován jako třicátý.

Reklama