Hlavní obsah

Do olympiády musím vychytat spoustu detailů

Zámořská mise přinesla Tomáši Krausovi pozitivní zjištění – porážet americké skikrosaře dokáže i mimo Evropu. Po šestém místě na X-Games a pátém na Světovém poháru v Deer Valley se vrátil na první příčku při druhém dílu Jeep King of the Mountains ve Squaw Valley.

Článek

Směrem k olympiádě ve Vancouveru je to příjemná bilance, ne?

Určitě. Ke konci už jsem se cítil aklimatizovaný jako v Evropě. Postupně zjišťuju, jak tam mám správně mazat, jak jíst... Do olympiády musím vychytat spoustu detailů.

Při vrcholu sezóny X-Games jste po startu vedl, ale pak jste se dostal do kolize s Američanem Puckettem a spadl jste. Zlobil jste se na něj?

Tehdy ne, ale něco podobného mi zkusil udělat ve Squaw Valley a už mi přijde, že to není náhoda. Četl jsem s ním i nějaký rozhovor, kde říkal, že ví, jak soupeře vystrčit z trati.

Do vás strčil při skoku, což je za hranicemi skikrosové fair play.

Právě, to je nejjednodušší, někoho sestřelit na skoku. A taky nejnebezpečnější...

Na X-Games o ošklivé pády nebyla nouze. Máte zprávy, jak vaši soupeři dopadli?

Těch úrazů bylo dost. Gavaggio má zlomený obratel, Huttaryová pánev, další kluk má vykloubené obě kyčle...

I vy máte na levé ruce ortézu.

Tu už budu mít do konce sezóny, pak mi ruku spraví. Říká se tomu lyžařský palec. Měl jsem to vloni na druhé ruce, ale to jsem měl urvaný vaz i s kouskem kosti, teď je to snad jen natažené. Ale s tou ortézou se mi daří starty, možná si ji nechám dát i na druhou ruku. (úsměv)

Ve Světovém poháru máte náskok 131 bodů. Počítáte, kdy byste mohl slavit triumf?

Já si tyhle propočty nedělám. Ideální by ale bylo, kdybych měl jistotu už před posledním závodem v Itálii a mohl odjet do zámoří na finále Jeep King of the Mountains.

Už jste si auto pro vítěze série obhlížel?

Už jsem si ho obhlížel dvakrát a vždycky mi uniklo. Tak jsem ho radši nechal být. (usmívá se)

Reklama