Hlavní obsah

V anketě o Krále bílé stopy bojují o prvenství Záhrobská s Bauerem

PRAHA

Běžec na lyžích Lukáš Bauer a slalomářka Šárka Záhrobská podle předpokladů bojují o vítězství v letošní anketě o Krále bílé stopy. Čtyři dny před ukončením hlasování veřejnosti, které určí celkového vítěze, vede průběžné pořadí Bauer před Záhrobskou. Hlasování končí v sobotu, slavnostní vyhlášení výsledků proběhne 16. května v Praze.

Článek

Bauer, který v letošní sezóně vyhrál famózním způsobem Světový pohár a seriál Tour de Ski a byl jasným favoritem ankety, měl v úterý v 19 hodin na svém kontě 560 hlasů. Záhrobská, jež v konečném pořadí SP obsadila 16. příčku a v hodnocení slalomu byla pátá, dostala 494 hlasů. Průběžná třetí příčka patří s 248 hlasy akrobatickému lyžaři Tomáši Krausovi, který letos vyhrál potřetí v kariéře malý křišťálový glóbus ve skikrosu a v konečném pořadí SP obsadil druhé místo.

Průběžné výsledky jsou zveřejněny na internetových stránkách www.eoncngkralbilestopy.cz, kde je současně možné hlasovat. Druhou variantou je poslat hlas prostřednictvím SMS. Hlasování veřejnosti bude ukončeno v sobotu 10. května, absolutní vítěz a vítězové v jednotlivých kategoriích, které určuje odborná porota, budou vyhlášeni 16. května při galavečeru na pražském Žofíně (od 20:00 živě na ČT4).

Král bílé stopy je tradiční anketa o nejlepšího českého lyžaře, kterou už od roku 1973 vyhlašuje Svaz lyžařů České republiky. Široká veřejnost rozhoduje o celkovém vítězi od roku 2005. Historicky prvním vítězem ankety se stal skokan na lyžích Rudolf Höhnl, úřadující královnou je běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová, která loni převzala korunu posedmé v kariéře.

Reklama