Hlavní obsah

Masopust změnil program lyžařského šampionátu

LIBEREC

Masopust, který se koná pravidelně v únoru v Německu, zasáhl dokonce i do programu Mistrovství světa v klasickém lyžování v Liberci v roce 2009. Jak Právu řekl sportovní ředitel šampionátu Michal Lamplot, plánovali původně finále běžeckého sprintu na 23. února. „Televize ARD nás ale požádala, zda bychom nemohli závod přeložit. Důvodem je masopust, který se v Německu uskuteční v pondělí 23. února,“ vysvětlil Lamplot.

Článek

Vzhledem k tomu, že Němci oslavy masopustu milují a vysílá je tamní televize, obávala se ARD toho, že by ve svém vysílacím schématu nenašla čas na přenosy z mistrovství světa. „Vyhověli jsme jim, protože samozřejmě chceme, aby sledovanost mistrovství světa byla co nejvyšší,“ poznamenal Lamplot.

Změna v pořádání atraktivního závodu v běžeckém sprintu, ale způsobila následně i problém při prodeji vstupenek a musí se upřesnit i oficiální dokumenty šampionátu. Přeložení závodů však neznamená, že by program jednoho ze soutěžních dnů zchudl. V úterý 24. února, kdy se přeložené sprinty uskuteční, počítali pořadatelé původně s volným dnem. Přesunou ho na pondělí 23. února, kdy Německo žije masopustními oslavami.

Masopust jako období zabijaček, zábav a tanečních rejů začíná 7. ledna po svátku Tří králů. Vrcholí šest týdnů před Velikonocemi, což v příštím roce termínově koliduje právě s běžeckými sprinty na mistrovství světa.

Reklama

Související témata: