Hlavní obsah

Pro lyžařky Contrerasovou a Costazzaovou v Aspenu skončila sezóna

ASPEN

Sobotní obří slalom v americkém Aspenu byl pro španělskou lyžařku Marii Jose Riendaovou-Contrerasovou zároveň poslední v této sezóně. Třiatřicetiletá nejúspěšnější sjezdařka své země v historii si při pádu v prvním kole přetrhla zkřížený vaz v levém koleně a podruhé v krátké době ji čeká dlouhodobá léčba.

Článek

Španělka už přišla prakticky o celou předchozí sezónu, v listopadu 2006 si totiž při tréninku na jiné americké sjezdovce v Lovelandu vážně poškodila zkřížené a vnitřní vazy v pravém koleně a do SP se vrátila až v závěru minulého ročníku. Nové zranění by pro vítězku šesti závodů SP mohlo znamenat i konec kariéry.

V nemocnici v Aspen Valley měli lékaři v sobotu celkově napilno, protože v náročných podmínkách na hranici regulérnosti neustálo jízdu jen v prvním kole 16 závodnic a podobně jako Contrerasová dopadla i o devět let mladší Italka Chiara Costazzaová, která si zase přetrhla levou achillovku. Naopak štěstí měla rakouská favoritka a mistryně světa Nicole Hospová, jež z těžkého pádu vyvázla s relativně lehkým zraněním v podobě natrženého svalu.

Reklama