Hlavní obsah

Ve slalomu čeští snowboardisté na MS nepostoupili

GANGWON

Čeští snowboardisté se ve středečním paralelním slalomu na mistrovství světa v korejském Gangwonu neprobojovali z kvalifikace. O nejlepší umístění se postarala opět Zuzana Vojtěchová, jež skončila dvaadvacátá.

Článek

Den po 14. místě v paralelním obřím slalomu, kterým si prakticky zajistila účast na olympijských hrách ve Vancouveru, zaostala za postupovou 16. příčkou o 1,7 sekundy především vinou nevydařené druhé jízdy.

Zvítězila Švýcarka Fränzi Mägertová-Kohliová, mezi muži triumfoval Benjamin Karl, díky němuž už má Rakousko v Koreji tři zlaté medaile. Nejlepší z Čechů Petr Šindelář zajel v kvalifikaci až 34. čas, v závodě byl limitován zraněním kolena, které si přivodil v poslední brance úterního obřího slalomu.

Šampionát má na programu ještě páteční závod na U-rampě a sobotní Big Air. V obou se představí Martin Černík a Jan Nečas, pouze v U-rampě bude startovat Šárka Pančochová.

MS ve snowboardingu, paralelní slalom:
Muži:
1. Karl (Rak.), 2. Dufour (Fr.), 3. Bussler (Něm.), 4. Flander (Slovin.), 5. S. Schoch (Švýc.), 6. Anderson (Kan.), 7. Prommegger (Rak.), 8. Morison (Kan.), ...34. Šindelář nepostoupil z kvalifikace, Doležal, Brůzek, Glajch (všichni ČR) všichni diskvalifikováni.
Ženy:
1. Mägert-Kohliová (Švýc.), 2. Güntherová (Rak.), 3. Tuděgeševová (Rus.), 4. Neururerová, 5. Rieglerová (obě Rak.), 6. Janetaniová (Jap.), 7. Kreinerová (Rak.), 8. Loová (Kan.), ...22. Vojtěchová (ČR) nepostoupila z kvalifikace.

Reklama