Hlavní obsah

Soutěž družstev na MS ve sjezdovém lyžování byla zrušena

VAL D'ISERE

Závod družstev se na mistrovství světa ve sjezdovém lyžování ve francouzském Val d'Isere nepojede. Organizátoři ve středu oznámili, že kvůli přívalům nového sněhu nemohli připravit tratě pro super-G a slalom, dokonce hrozilo i nebezpečí lavin. Informovala o tom agentura AFP.

Článek

Závod byl zrušen bez náhrady, protože v nabitém programu šampionátu pro přeložení není prostor. V historii mistrovství světa je to teprve podruhé, co odpadla některá z plánovaných disciplín. K jedinému předchozímu případu došlo v roce 1993 v japonské Morioce, kdy se nejelo mužské super-G.

O zrušení závodu se kvůli nepříznivému počasí mluvilo už od pondělí. Na obávané sjezdovce Bellevarde napadlo od začátku týdne několik desítek centimetrů nového sněhu, foukal vítr o rychlosti až 160 km/h a pořadatelé čekali na rozhodnutí lavinové hlídky, zda jim dovolí připravit sjezdovky.

Soutěž družstev, ve které v super-G a slalomu závodí za jeden tým vždy dva muži a dvě ženy, se měla na mistrovství světa uskutečnit teprve potřetí v historii. Ve Val d'Isere se do ní přihlásilo devět reprezentací. Český tým mezi nimi nebyl, protože hned čtyři jeho závodníci jsou zranění.

Reklama