Hlavní obsah

Lyžařka Vonnová se kvůli zranění možná na MS už neobjeví

VAL D' ISERE

Lyžařka Lindsey Vonnová na mistrovství světa ve Val d'Isere vynechá čtvrteční obří slalom a ohrožen je i její start v sobotním slalomu. Čtyřiadvacetiletou Američanku na sjezdovku nepustí operovaný palec na pravé ruce, který si poranila v úterý při oslavě po zisku druhého zlata na šampionátu.

Článek

"Ještě pořád to dost bolí. Uvidíme, jestli budu moci startovat alespoň ve slalomu. Musím se ale ohlížet na celou sezónu, protože mi záleží i na celkovém vítězství ve Světovém poháru," uvedla Vonnová v rozhovoru s rozhlasovou stanicí Ö3.

Vonnová se přeřízla šlachu ohýbače palce při oslavách triumfu ve sjezdu o rozbitou lahev šampaňského. Zranění si původně vyžádalo jen čtyři stehy, po prohlídce v nemocnici však lékaři lyžařku operovali.

Američanka, která na šampionátu ovládla i super-G, strávila noc v nemocnici v Innsbrucku, kde byla operována. Dnes se vrátila do dějiště mistrovství světa a pokud nastoupí do sobotního slalomu, absolvuje závod s dlahou, která jí má pomoci držet hůlku. "Pracovali jsme téměř celý den na tom, abych mohla bez komplikací držet hůlku," dodala.

Zatímco obří slalom byl její papírově nejslabší disciplínou, ve slalomu speciál patří Vonnová k favoritkám na titul, který bude obhajovat česká reprezentantka Šárka Záhrobská. "Lhal bych, kdybych tvrdil, že mám radost. Ale takové věci se prostě stávají a my se s tím musíme vyrovnat," uvedl šéf amerických lyžařů Jesse Hunt.

Vonnová byla dosud specialistkou na rychlostní disciplíny, ale v letošní sezoně vyhrála už dva slalomy. V hodnocení disciplíny je druhá o téměř sto bodů před třetí Záhrobskou.

Reklama

Související témata: