Hlavní obsah

Biatlonová federace opět odmítla přiřknout Čudovovi titul

SALCBURK

Světová biatlonová unie IBU opakovaně potvrdila výsledky stíhacího závodu mužů z únorového mistrovství světa v Pchjongčchangu. Na zasedání v Salcburku vedení federace podpořilo verdikt odvolací komise, která přiřkla prvenství norskému lyžaři Olemu Einaru Björndalenovi.

Článek

Ten byl v závodě nejrychlejší, posléze byl ale kvůli zkrácení nedostatečně značené trati společně s dalšími jedenácti soupeři penalizován a šampionem byl vyhlášen Rus Maxim Čudov. Po protestu norské výpravy byl ale titul opět přiřknut Seveřanovi.

Ruský svaz pak požadoval novou revizi výsledků a opakovaně pohrozil protestem u sportovní arbitráže CAS. Proti poslednímu rozhodnutí už ale není podle IBU odvolání, a tak se CAS zřejmě nebude případu věnovat.

Rusové nyní požadovali alespoň udělení druhé zlaté medaile pro Čudova, což po novém výslechu zainteresovaných stran vedení IBU odmítlo. Jako jediný se prý pro požadavek svých krajanů vyslovil ruský viceprezident IBU Alexander Tichonov. Ten potom označil verdikt za nejnespravedlivější rozhodnutí v dějinách IBU.

Reklama