Hlavní obsah

Záhrobská se vrátila na místo činu. Nostalgii nad prvním triumfem ale necítí

PRAHA

Doma už měla dvě medaile z mistrovství světa včetně té nejcennější, na první a zatím jediný triumf v závodu Světového poháru si ale česká lyžařka Šárka Záhrobská musela počkat až do loňského listopadu. Prakticky na den přesně po roce se úspěšná závodnice vrací na místo činu, v americkém Aspenu ji o víkendu čeká obří slalom a slalom speciál.

Článek

Záhrobská dorazila do vyhlášeného střediska v Coloradu ve čtvrtek večer, vlna sentimentu se prý ale nedostavila. „Nějaké vzpomínky? Ani ne, vždyť je to už rok. A to je moc dlouhá doba,“ vzkázala čtyřiadvacetiletá závodnice zpoza oceánu.

Před bojem na sjezdovce Strawpile trénovala s tříčlenným týmem v dalších coloradských střediscích - Vailu a Lovelandu. „Střídaly se brány, slalom i obřák. Ale žádné velké objemy, čtyři pět jízd a zpátky do hotelu,“ nastínila program uplynulých dní, během nichž se brankami potkávala se s elitními soupeřkami. „Jezdilo se společně, kdo se zrovna objevil. My třeba s Američankami, Švýcarkami, Italkami, Němkami i dalšími,“ podotkla.

K třetímu a čtvrtému dílu Světového poháru dorazila s dobrou náladou a ve výborné kondici. Narozdíl od některých soupeřek, které po úvodním podniku ve finském Levi z kolotoče vypadly. „Pár holek se zranilo a sezona pro ně skončila. I Veronika Zuzulová, ale ta se snad dá dohromady,“ drží palce své kamarádce ze Slovenska.

S dobrým pocitem z tréninku čekala Záhrobská na víkend s příjemným očekáváním. „Těším se zase na závody, vypadá to na pěkné počasí. Tratě by měly být výborně připraveny, kvalitně vypreparované. Ale sjezdovka je tu těžká, k tomu nadmořská výška tři tisíce metrů,“ upozornila.

Svůj první výlet za oceán ukončí hned po nedělním slalomu a v pondělí se vrátí domů, navazující super-G v Lake Louise nepojede. „Soustředíme se slalom a obřák v Aare v polovině prosince,“ vysvětlila s vírou, že delší aklimatizace v Evropě bude výhodou proti ostatním soupeřkám.

Víkendový podnik z Aspenu vysílá televizní stanice Eurosport, v sobotu přímým přenosem obří slalom (v 18 hodin 1. kolo, 2. kolo od 21 hodin), v neděli ve stejných časech a také přímým přenosem slalom.

Reklama

Související témata: