Hlavní obsah

Úvodní závod štafet vyhrály německé biatlonistky, Češky třinácté

HOCHFILZEN

Německé biatlonistky vyhrály suverénně úvodní štafetový závod sezony. V rámci Světového poháru v Hochfilzenu za sebou nechaly o minutu kvarteto Ukrajiny, třetí doběhly Norky. České reprezentantky obsadily třináctou příčku.

Foto: Heinz-Peter Bader, Reuters

Andrea Henkelová dovezla německou štafetu biatlonistek do cíle v Hochfilzenu na prvním místě.

Článek

Po prvním úseku to přitom vypadalo na mnohem lepší výsledek českých barev. Veronika Vítková musela jen dvakrát dobíjet a předala na sedmé příčce v kontaktu s Norkami. Barbora Tomešová však pokazila obě střelby, musela šestkrát obíhat trestné kolo a propadla se na chvost celého pole. Zdenka Vejnarová a finišmanka Veronika Zvařičová i přes solidní výkony už příliš s výsledkem udělat nemohly. V závěru dokonce českou štafetu předběhly Němky o celé kolo.

Němky se do vedení dostaly na druhém úseku zásluhou Magdaleny Neunerové, která kvůli nemoci úvodní závody SP v Östersundu vynechala. Olympijské vítězky Rusky s nimi dokázaly držet krok do poloviny závodu, pak se však propadly až na čtvrtou příčku.

Ženy - štafeta na 4x6 km:
1. Německo (Hitzerová, Neunerová, Buchholzová, Henkelová) 1:16:22,5 (0 tr. okruhů+9 dobíjení), 2. Ukrajina (Chvostěnková, Pidhrušná, Vita Semerenková, Valj Semerenková) -59,1 (0+8), 3. Norsko (Solemdalová, Flatlandová, Hornová, Bergerová) -1:08,4 (0+9), 4. Rusko -1:15,8 (1+10), 5. Francie -1:26,6 (1+10), 6. Švédsko -2:35,3 (1+11), ...13. Česko (Vítková, Tomešová, Vejnarová, Zvařičová) -1 kolo (6+12).

Reklama