Hlavní obsah

Start sezóny vyšel nejlépe Ertlové

SÖLDEN

Čtrnácté vítězství ve Světovém poháru si na konto připsala německá lyžařka Martina Ertlová v úvodním obřím slalomu sezóny. V rakouském Söldenu předčila o dvě setiny sekundy Švédku Anju Pärsonovou, třetí čas zajela Španělka Maria Riendaová-Contrerasová.

Článek

Češka Eva Kurfürstová se do druhého kola mezi třicítku postupujících nevešla. Za nejrychlejší Riendaovou-Contrerasovou zaostala v prvním kole o 4,82 sekundy a dojela na 42. místě.

Třicetiletá Ertlová zopakovala v Söldenu své vítězství z roku 2000. Zkušená Němka figurovala po prvním kole na druhém místě za Riendaovou-Contrerasovou se ztrátou čtyř setin vteřiny. Pärsonová, vítězka hodnocení obřího slalomu v minulém ročníku SP, byla v druhém kole nejrychlejší, ale celkově na Ertlovou ztratila dvě setiny vteřiny.

Španělce se splnil sen

Pärsonová se musela v prvním kole vypořádat s nečekanou pauzou. Před ní spadla Rakušanka Nicole Hospová, která v nejprudší části trati narazila kolenem do tyče, otočila se na záda a skončila v záchranných sítích. Organizátoři ji vyprostili a odvezli vrtulníkem na vyšetření do nemocnice v Innsbrucku. "Startovala jsem s červeným číslem favoritky a přerušení umocnilo moji nervozitu. Nejela jsem v první jízdě moc dobře, udělala jsem chybu, ale druhé kolo už bylo perfektní," řekla Švédka.

Radost v cíli měla i Riendaová-Contrerasová. Už několikrát po prvním kole vedla, ale nejlépe dosud v SP skončila pátá. "Trať byla těžká a hrbolatá. Dost jsem s tím bojovala, ale cítila jsem se jistě a jsem se sebou spokojená. Konečně jsem si splnila svůj sen a dostala se na stupně vítězů," radovala se po závodu v Söldenu, kde se startuje z nadmořské výšky 3048 metrů.

Světový pohár sjezdařek pokračuje obřím slalomem v americkém Park City až po více než měsíční pauze, 28. listopadu.

Světový pohár - Sölden
obří slalom - ženy
1. Martina Ertlová (Něm.)2:31,086
2. Anja Pärsonová (Švéd.)+ 0,02 s
3. Maria Riendaová-Contrerasová (Šp.)+ 0,039
4. Tina Mazeová (Slovin.)+ 1,049
5. Sarah Schleperová (USA)+ 1,980
6. Tanja Poutiainenová (Fr.)+ 2,011
7. Karen Putzerová (It.)+ 2,031
8. Alexandra Meissnitzerová (Rak.)+ 2,050
9. Marlies Österová (Švýc.)+ 2,083
10. Sonja Nefová (Švýc.)+ 2,941
...
42. Eva Kurfürstová (ČR)nepostoupila do 2. kola

Reklama

Související témata: