Hlavní obsah

VIDEO: Adrenalin v prašanu aneb bitva o nového freeridového šampióna

PRAHA/VERBIER

Švýcarské středisko Verbier bylo o uplynulém víkendu centrem světového freeridingu. Milovníci jízdy po strmých svazích si to při adrenalinové show rozdali na šestisetmetrové stěně Bec de Rosses o tituly světových šampiónů a sedm tisíc nadšených diváků mělo rozhodně na co koukat.

Foto: Sport.cz

Freeride ve švýcarském Verbier

Článek

Ke skvělé atmosféře ve Verbier přispělo notným dílem i počasí a odvážné kousky lyžařů a snowboardistů rámovalo blankytně modré nebe a pálící slunce. Organizátoři z bezpečnostní ch důvodů uzavřeli pravou část stěny, závodníci ale rozhodně nebyli o nic ochuzeni a museli při vymýšlení nejlepší linie mezi skalisky vyvinout hodně fantazie.

A jak to celé dopadlo? Mezi lyžaři ve Verbier triumfovali a tituly pojistili Švédka Janette Harginová a Francouz Aurélien Ducroz. „Miluji Bec des Rosses, protože vyžaduje komplexní škálu dovedností. Skočil jsem dvě velké skály a potěšilo mě, že nikdo z jezdců stejnou linii nejel. Titul je fajn a s lehkým srdcem teď mohu naskočit do jachtařské sezóny,“ poznamenal po úspěšném víkendu nejlepší lyžař freeridové sezóny.

Na snowboardu si nejlépe vedli Francouzka Anne-Flore Marxerová, která současně slavila zisk titulu, a její krajan Xavier De Le Rue. V konečném hodnocení šestidílného seriálu ale bral titul Rakušan Mitch Tölderer, který v posledním závodu sezóny dojel druhý.

Reklama