Hlavní obsah

Turné v podání Čechů? Propadák!

PRAHA

O bodovaných příčkách na prestižním Turné čtyř můstků se českým skokanům na lyžích může jen zdát. "První půlka Turné se nám nevyvedla," uznal jednoznačný fakt trenér Ján Tánczos. Český fanoušek si může hlavu ukroutit. Na výbuch v Oberstdorfu navázali skokani i v Garmisch-Partenkirchenu.

Foto: ČTK

Jan Matura vyhořel až při závodech v Ga-Pa, Jakub Janda s Michalem Doležalem již v kvalifikaci.

Článek

Zpackanou silvestrovskou kvalifikací neprošli Jakub Janda a Michal Doležal. Na Nový rok se tak na můstek v Ga-Pa postavil jen Jan Matura, ale bída pokračovala. Matura byl jen do počtu a závod zabalil již po prvním kole. Jeho výkon stačil na pouhé dvaačtyřicáté místo.

Kdeže loňské skoky jsou... Právě v Ga-Pa před rokem čeští skokani zachraňovali svou mizernou reputaci - Janda tehdy doskočil na výtečné třinácté místo.

:. ANKETA
Měli by čeští reprezentanti v současné formě zbytek Turné vynechat? Hlasujte na konci článku.

Není je kým nahradit

"Odrazil jsem se příliš brzy. Abych postoupil do druhého kola, musel bych skákat téměř bez chyby," sypal si pro ČTK popel na hlavu Matura. Ostatní do závodu ani nenahlédli. Janda v kvalifikaci zvládl 105 metrů a chybělo mu 3,3 bodu. Doležalových sto metrů byla blamáž. Na postup to ani zdaleka nestačilo a skokan odjel domů.

Na to, že by Češi mohli atakovat elitní patnáctku, zapomeňte. Oslavovat by se mohlo, pokud proklouznou alespoň do druhého kola. Trochu smutné při pohledu na historické úspěchy českých i československých skokanů. Jenže taková je realita. Zvadlé trio není ani kým nahradit. Vždyť mizerné výkony předvádí i druhá garnitura na Kontinentálním poháru...

Třetí závod seriálu, který se nyní přesouvá do Rakouska, je na programu v neděli 4. ledna v Innsbrucku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.