Hlavní obsah

Legendární Nykänen jde před soud za pokus o vraždu

TAMPERE

Z pokusu o vraždu svého přítele se před soudním tribunálem bude zpovídat bývalý slavný skokan na lyžích Matti Nykänen. Státní zastupitelství v Tampere podalo v úterý na legendárního skokana, který během své kariéry dokázal získat čtyři olympijská zlata, žalobu. Proces by měl začít 27. října.

Článek

Opilý Nykänen 24. srpna pobodal při hádce rodinného přítele, devětapadesátiletý muž útok přežil. Za incident, který se stal v letní chatě ve městě Nokia, čelí žalobě i Nykänenova manželka Mervi Tapolaová. Podle dřívějších informací hrozí oběma až devět let vězení.

Nykänen byl od svého zatčení koncem srpna ve vyšetřovací vazbě. Jednačtyřicetiletý legendární skokan se nedostal do potíží se zákonem poprvé. Kdysi populární "Létající Fin" byl v březnu odsouzen ke čtyřem měsícům vězení s podmínkou za to, že s nožem v ruce loni napadl svou ženu.

Bývalý blonďatý idol žen měl po skončení sportovní kariéry problémy s pitím, které se promítly do jeho soukromého života. Eskapády s jeho čtvrtou manželkou Mervi byly dlouho vděčným soustem pro finský bulvár. Dvojnásobný vítěz Intersportturné a držitel 19 medailí z olympijských her a světových šampionátů má za sebou také krátkou pěveckou a striptérskou kariéru.

Reklama