Hlavní obsah

Skokan Janda má za sebou úspěšnou golfovou premiéru

V překrásné přírodní scenérii Golf Resort Ropice se konal letos již druhý sportovně společenský golfový turnaj Healthy Swing Golf tour 2012, na němž nejvíc zaujal nováček seriálu, skokan na lyžích Jakub Janda.

Foto: Martin Malý

Skokan na lyžích Jakub Janda

Článek

Na hráče čekaly zajímavě tvarované greeny, klasické vodní překážky a příjemná přátelská atmosféra. Počasí však pořadatelům a hráčům opravdu nepřálo. Teploty do 10°C a nepřetržitý déšť mohli vydržet jen opravdoví golfoví nadšenci. Mezi takové se jistě počítají skokani české reprezentace Lukáš Hlava a Roman Koudelka, jejichž účast na turnajích společnosti Gaan.CZ začínají být milou tradicí. Hra golfu je pro ně nejen sportovním vyžitím, relaxací, ale i společenskou událostí. Veselo bylo i na vyhlašování výsledků.

Tentokrát se k nim přidal i Jakub Janda, pro kterého byla účast na golfovém turnaji premiérou. „Golf má se skokem mnoho společného, třeba i to, že jste v tom sám a musíte spoléhat sám na sebe. Kvůli nedostatku času se ke hraní golfu moc nedostanu, ale dnes to pro mě byla veliká radost. Turnaj byl zorganizován na nejvyšší profesionální úrovni a měl jen samá pozitiva. Třeba ty, že jsem se umístil na druhém místě a zlepšil jsem si i svůj handicap", uvedl Janda.

Výsledky potěšily nejen Jakuba Jandu, který se umístil na druhém místě v kategorii HCP 37 – 54, ale jistě i paní Hanu Kollárovou, která ho protentokrát porazila, ale i jednoho z trenérů Radka Žídka, který zvítězil v kategorii 18,1 – 36 (porazil i Davida Jiroutka a Romana Koudelku) a především pana Pavla Kordu, který zvítězil v HCP do 18.

Hosté a hráči měli také možnost podat pomocnou ruku občanskému sdružení Dobrý skutek, se kterým pořadatelé již tradičně pomáhají handicapovaným. Tentokrát byl výtěžek z charitativního trouble shotu a prodeje golfových polokošil v celkové hodnotě 5 500 Kč a ty dostane jako příspěvek na nákup elektronického vozíku pan Zdeněk Rubáš.

„Všem zúčastněným děkujeme, že vydrželi hrát i v nepříznivém počasí a při tom myslet i na potřebné. Těšíme se na příště", vzkázala Renata Abtová z Gaan.CZ.

Reklama