Hlavní obsah

Pro lyžaře Jermana skončil trénink v Kitzbühelu otřesem mozku

Kitzbühel

Slovinský lyžař Andrej Jerman si při tréninku na sobotní sjezd Světového poháru v Kitzbühelu přivodil otřes mozku. Po pádu na proslulé sjezdovce Streif skončil Jerman v ochranných sítích, hned ale vstal a pokračoval v jízdě, pod svahem si ale začal stěžovat na nevolnost a mdloby a byl přepraven vrtulníkem do nemocnice.

Foto: Profimedia.cz

Slovinský sjezdař Andrej Jerman

Článek

Lyžaři absolvovali trénink v napjaté atmosféře, protože mnozí z nich protestovali proti velmi špatné viditelnosti a stavu sjezdovky po nočním sněžení a požadovali zrušení jízd. "Vlastně všichni z elity byli toho názoru, že by se nemělo jet, protože podmínky byly velmi špatné," řekl za všechny domácí Klaus Kröll, který svoji jízdu kvůli nulové viditelnosti v husté mlze dokonce přerušil.

Obavy tlumočil ředitelství závodu už před tréninkem mluvčí lyžařů Erik Guay z Kanady, ale neuspěl. Večer se nicméně podle rakouských médií šéf jury a ředitel závodů FIS Günter Hujara na schůzce vedoucích týmů omluvil za to, že trénink nebyl zastaven nebo přerušen v době, kdy spodní část sjezdovky zahalila hustá mlha.

Reklama

Související témata: