Hlavní obsah

Slalomářka Záhrobská bude mít na MS na helmě slona se čtyřlístkem

Praha

Slalomářce Šárce Záhrobské možná přinese na mistrovství světa ve Schladmingu štěstí i slon a čtyřlístek v barvách české vlajky. Obrázek největšího žijícího suchozemského savce se zvednutým chobotem si bývalá mistryně světa vybrala z návrhů fanoušků a při šampionátu ho bude mít na helmě.

Foto: Giovanni Auletta, ČTK/AP

Česká lyžařka Šárka Záhrobská.

Článek
Fotogalerie

"Výběr nebyl jednoduchý a nakonec jsem se rozhodla pro slona se čtyřlístkem v barvách vlajky. Snad mi přinesou štěstí. Hodnotila se originalita a vtip," řekla bronzová olympijská medailistka z Vancouveru 2010. Štěstí by jí měl přinést čtyřlístek, ale také slon, protože se říká, že pokud má zvednutý chobot, znamená to štěstí.

Z původních stovek obrázků se do finále dostala desítka. Vedle vítězného slona se čtyřlístkem se v něm ocitly například podkova s dvěma čtyřlístky na pozadí české vlajky, ležící lev s trikolorou, hlava draka nebo hlava krtečka s dárkem v náručí. Autor vítězného návrhu se se Záhrobskou setká na šampionátu, kam je pozván.

Speciálně vyzdobená helma už je u členek takzvaných "Milka Ski Girls" tradicí. V roce 2009 měla Záhrobská na helmě ve fialových barvách sponzora křišťály navržené dědičkou šperkařské firmy Fiony Swarovski a helma se pak na dobročinné účely vydražila za sto tisíc korun. O sezónu později zdobil její helmu hořec.

Sedmadvacetiletá Záhrobská je jednou z šesti členek týmu a všechny budou mít na helmách obrázek navržený od fanoušků. Vedoucí žena Světového poháru Tina Mazeová si vybrala postavičku zpěvačky s nápisem "Not your business" (To není vaše věc) na tričku.

Výběr slovinské hvězdy dosavadního průběhu zimy je pochopitelný, protože před letošní sezónou byla v popředí slovinských hitparád s popovou písní "My Way Is My Decision". A v předešlém ročníku SP se přela s lyžařskou federací FIS o to, zda jezdí ve spodním prádle odpovídajícím pravidlům. Na "kalhotkovou" aféru reagovala právě vzkazem "Not your business" na odhalené podprsence při závodu v Cortině.

Reklama

Související témata:
Slon
Čtyřlístek