Hlavní obsah

Letce Maturu a spol. v Harrachově zase straší vítr. Ale odskáčeme všechno, věří organizátoři

Harrachov/Praha

Vítr, tradiční strašák skokanských závodů v Harrachově, organizátorům komplikuje život i před víkendovým Světovým pohárem v letech na lyžích. Přes zhoršení povětrnostní situace v posledních dnech ale pořadatelé neztrácejí optimismus, že by program závodů nemusel být narušen.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Rakušan Gregor Schlierenzauer bude největší hvězdou harrachovského víkendu.

Článek

„Máme nahoře předskokany, najíždíme můstek a skáčeme,“ hlásil ve čtvrtek v 16 hodin šéf organizačního výboru Rostislav Jozífek. Se svými kolegy se zvýšeným zájmem sleduje nejčerstvější meteorologické předpovědi. „Je to tak půl na půl. Ale věříme, že se odskáče všechno, nervózní nejsme,“ ujišťuje.

Neděle ohrožena nejvíce

Nejhorší výhled je na neděli. „Ale nijak drastický, spíš takové poryvy, prostě klasický Harrachov,“ hodnotí Jozífek. „Samozřejmě před pěti týdny, kdy se tu nepohnula ani větvička, to bylo mnohem lepší,“ uznává. Po dohodě s funkcionáři lyžařské federace se s programem může hýbat podle aktuální předpovědi.

Počasí se podepíše i na návštěvě pod můstky, pod vlivem čerstvých triumfů Jana Matury ale šly vstupenky na odbyt rychleji, než jsou v Harrachově zvyklí. Fanoušky by měla přilákat vedle osmičky domácích reprezentantů i snaha Rakušana Gregora Schlierenzauera o rekordní 47. triumf v závodě SP.

Naopak některá známá jména do Harrachova nedorazila, závody vynechají Norové Hilde s Bardalem, Rakušané Morgenstern a Kofler či Němci Schmitt s Freundem.

Program závodů
Pátek, 15.30: oficiální trénink, 18.00: kvalifikace.
Sobota, 14.30: zkušební kolo, 16.00: závod.
Neděle, 12.30: kvalifikace, 14.00: závod.
Páteční kvalifikaci a oba závody vysílá živě Eurosport.

Reklama

Související témata: