Hlavní obsah

Šlesingr ani izolaci nepotřeboval, stejně je na pokoji sám

Nové Město na Moravě

Nemoc. Tohle slovo už začíná strašit české biatlonisty. Veronika Zvařičová a Zdeněk Vítek neví, jestli kvůli zdraví budou vůbec doma na MS schopni závodit. Navíc se příznaky chřipkového onemocnění začal v dějišti šampionátu prát i Michal Šlesingr, takže bude dnes večer chybět na startu smíšené štafety.

Foto: Petr Horník, Právo

Český biatlonista Michal Šlesingr

Článek

Když po tréninku nahlásil zvýšenou teplotu, trenérovi bylo jasné, že ho do čtvrtečního závodu nepošle. „Pokud u sportovce teplota není standardní, ale zvýšená a člověk není ve stoprocentní formě, šance na úspěch je minimální a my máme před sebou celé mistrovství," uvědomuje si Ondřej Rybář, jenž biatlonistu raději nechal ležet na pokoji penziónu Vrchovina, kde reprezentanti během šampionátu bydlí.

„Má tam jednolůžák, takže ani nemusel do žádné izolace," usměje se trenér, ale ohledně prognózy léčení jednoho ze svých nejlepších závodníků je dost opatrný. „Pokud by dokázal začít trénovat, sobotní sprint je ještě řešitelný. Pokud ale nebude schopný jít na lyže, pak určitě ne," je jasno Rybářovi, který čeká na zprávy lékařů.

Situace kolem Šlesingrova zdraví se může měnit každou hodinu. „I když teplota klesla, hodně kašle a má i rýmu," potvrzuje typické příznaky chřipky, která řádí nejen mezi biatlonisty, ale vůbec v celé republice.

Reklama

Související témata: