Hlavní obsah

Janda nesmutnil: nebylo to nic strašného

PRAHA

Třikrát po sobě stál Jakub Janda ve Světovém poháru na stupních vítězů, ale počtvrté - na počátku prestižního Turné v Oberstdorfu - už ne. S absencí mezi trojkou nejlepších se ale statečně vyrovnával. "Není to nic strašného, na stupně jsem si nezvykl, štve mě jen, že jsem udělal špatné skoky, do závodu jsem si tu nechal ty nejhorší," pravil Janda v rozhovoru pro Radiožurnál po devátém místě.

Foto: Právo/Dorian Hanuš

Jakub Janda po závodu v Oberstdorfu nesmutnil.

Článek

Jen v Kuusamu hned na počátku nového ročníku SP se šestadvacetiletý frenštátský skokan nevešel mezi deset nejlepších - skončil čtrnáctý.

V německém dějišti únorového MS mu už první skok nevyšel podle představ. "Byl jsem nervózní a odrazil se hrozně pozdě, ve druhém jsem zase moc chtěl a asi jsem to na hraně přehnal," hodnotil své pokusy 120 a 127,5 m dlouhé.

Nesvázala jej role favorita, do které byl před startem turné pasován? "Nevnímám to. A teď závod prostě skončil, na lyžování nechci dva dny myslet, pak pojedeme dál," zdráhal se jako obyčejně dělat plány před dalším kláním, které jej čeká na Nový rok v Ga-Pa.

Ahonen, kterého měl právě on sám zkusit sesadit z pomyslného sezónního trůnu, pokračoval ve výtečných výkonech. "Je to druhý Nykänen," srovnával jej Janda obdivně s dalším slavným finským skokanem.

Reklama