Hlavní obsah

Zraněná Vonnová se bojí o start na olympiádě v Soči

Bormio

Americká lyžařka Lindsey Vonnová stále léčí operované koleno, které si znovu zhmoždila při prosincovém sjezdu Světového poháru ve Val d'Isere, a pravděpodobně vynechá další závody. Podle trenéra je možné, že se na start nepostaví až do olympijských her a také její účast v Soči, kde by měla 12. února obhajovat zlato ve sjezdu, je prý nejistá.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Americká lyžařka Lindsey Vonnová si ve Val d'Isere zranila operované koleno.

Článek

„Odpočívá, připravuje se a všechno je otevřené," řekl trenér americké ženské reprezentace Alex Hödlmoser s tím, že Vonnová pravděpodobně vynechá příští víkend závody v Altenmarktu. Jisté není ani to, zda se představí o další týden později, kdy jsou na programu SP rychlostní disciplíny na její oblíbené trati v Cortině d'Ampezzo, kde sedmkrát vyhrála.

Vonnová si před Vánocemi při sjezdu ve Val d'Isere po jednom ze skoků znovu zranila koleno, v němž si loni v únoru při pádu na mistrovství světa přetrhla vazy. Kloub, který si znovu poranila v listopadu při tréninku, jí opět začal otékat. Američanka se rozhodla sezónu přerušit a vrátila se domů. Podle trenéra od té doby nestála na lyžích.

Reklama

Související témata: