Hlavní obsah

Hájkův karambol vylekal Harrachov. Vážnější zranění si ale letec snad nepřivodil

Harrachov

S nástrahami mamutího můstku a dlouhých letů si čeští skokané na lyžích při světovém šampionátu v Harrachově hravě poradili, nejzrádnější ale pro ně byl dojezd na můstku pod Čerťákem. Drobný karambol si přivodil Jan Matura, podstatně hůře dopadl Antonín Hájek, jenž nekontrolovaně vletěl do hrazení. Snad ale bez vážnějších následků.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Antonín Hájek vylekal fanoušky, když neustál dojezd po skoku a narazil do reklamní bariéry.

Článek

Když se Hájek snažil zabrzdit, vypnula mu lyže a ramenem a hlavou napřed narazil do bariér. Po prvním ošetření ho odvezli lékaři na kanadských saních

Ortoped Vladislav Hospodár měl ale po chvíli příjemné zprávy. „Snad dobrý. Je natlučenej, asi dost, ale nevypadá to na žádná vnitrohrudní ani vnitrobřišní poranění. Jediné nebezpečí je natlučená slezina, budeme ho hlídat," hlásil ortoped a nevyloučil, že by se Hájek mohl představit i při víkendovém programu.

Ošklivý pád kamaráda vylekal i ostatní české skokany. „Když jsem to na věži viděl, udělalo se mi docela zle, jsem na tyhle situace choulostivý. Snad bude v pořádku," doufal čtyřiadvacetiletý Koudelka, jenž je po dvou kolech šestý.

„Je to tady trošku nebezpečnější, dojezd je kratší, a když přimrzne, těžko se dobrzďuje," přitakával Jakub Janda.

Jan Matura to pocítil na vlastní kůži. „Jak jsem viděl Tondu, snažil jsem se brzdit dřív, ale na nějaké hroudě mi vypla lyže," říkal. „Když člověk spadne na ledu, kombinézu může zahodit a to jsem nechtěl. Tak jsem se snažil držet rukama nad sněhem a byl z toho takový polopád," vysvětloval.

Reklama