Hlavní obsah

Biatlonový šéftrenér Rybář chce větší propojení mezi mužskou a ženskou reprezentací

Brno

S cílem mnohem víc propojit obě reprezentační družstva nastoupí do nové funkce biatlonového šéftrenéra dosavadní kouč mužů a Gabriely Soukalové Ondřej Rybář. Chystá se najmenovat tým trenérů, s nimiž hodlá spolupracovat.

Foto: Petr Horník, Právo

Šéftrenér biatlonistů Ondřej Rybář.

Článek

„Naší hlavní ambicí je, aby se biatlonistky co do úspěšnosti přiblížily chlapům. Obě družstva se teď budou připravovat podle stejného systému. Ženy mají podle mého názoru značný potenciál. Občas s nimi bude v nové sezóně trénovat i Gábina Soukalová," uvedl Rybář na adresu nejúspěšnější české biatlonistky, která se v poslední době připravovala pod jeho vedením především s mužským družstvem.

Gabriela Soukalová bude v přípravě pokračovat v osvědčeném modelu z minulé sezóny. „Setrvám v dosavadní skupině. Některé tréninky podstoupím s týmem žen a část s týmem mužů," potvrdila úspěšná olympionička. „Na téhle úrovni musí každý vycítit, co mu nejlépe vyhovuje," uvedla čtvrtá žena uplynulého Světového poháru.

Na letošních ZOH v Soči vybojovali čeští biatlonisté pět medailí. „Po historickém triumfu teď nesmíme v žádném případě usnout na vavřínech. V nadcházející sezóně chceme být ještě lepší," předsevzal si Rybář.

Po úmrtí Fiřtíka jsem názor změnil

Rozhodnutí na čas se po olympiádě kvůli rodině z vrcholového sportu stáhnout po zralé úvaze změnil. „Po nečekaném úmrtí svazového předsedy Vaška Fiřtíka mi bylo jasné, že musím biatlonu v komplikované situaci pomoct," prohlásil Rybář.

„Funkce šéftrenéra, v níž se chci zaměřit i na mladé talentované závodníky, mi také zabere hodně času, ale přece jen nebudu trávit dlouhé týdny na soustředěních. Moji blízcí si mě teď užijí víc," těšil se.

V sobotu na valné hromadě biatlonového svazu se Rybář chystá oznámit, na které trenéry by rád vsadil.

„Netvrdím, že se do funkcí k jednotlivým reprezentačním družstvům tlačí zástupy kvalitních adeptů, ale mladých a mnohdy už i dostatečně zkušených koučů máme u nás dost. Porozhlížím se ale i v zahraničí," prozradil.

Reklama

Související témata: