Hlavní obsah

Sudová skončila v Deer Valley čtvrtá

Deer Valley
Aktualizováno

Akrobatická lyžařka Nikola Sudová skončila na Světovém poháru v jízdě v boulích v Deer Valley čtvrtá, dva body jí chyběly na medaili. Vítězkou se stala Američanka K.C. Oakleyová před kanadskými sestrami Justine a Chloe Dufourovými-Lapointeovými. Sudová čtvrtým místem dosáhla nejlepšího umístění v sezóně.

Foto: Rick Bowmer, ČTK/AP

Nikola Sudová při závodě ve Spojených státech.

Článek

Ve Světovém poháru byla dvojnásobná medailistka z mistrovství světa výš naposledy předloni v únoru, kdy skončila druhá v japonském Inawaširu. „Zase o trochu blíž bedně. Jsem spokojená, mám bramborovou," řekla na svazových stránkách Sudová, před týdnem pátá v Calgary.

Největšího úspěchu za poslední dva roky dosáhla na trati, na kterou přitom nemá dobré vzpomínky. Před olympijskými hrami ve Vancouveru 2010 si na ní totiž přetrhla kolenní vazy. „Přitom se mi tu závodí dobře. Je to dlouhý a těžký kopec, ale jezdí se mi na něm hezky. Navíc mám moc ráda ta večerní finále," prohlásila Sudová.

Česká lyžařka postoupila z kvalifikace v Deer Valley jako pátá, do superfinále pak prošla ze čtvrté pozice. Tu už vylepšit nedokázala, možná i proto, že tentokrát nezařadila svůj obtížný skok D-spin, salto s rotací mimo osu těla. Ve Světovém poháru je osmá.

Sudová ví, že pokud chce uspět na mistrovství světa v Kreischbergu, které začíná příští týden, musí zrychlit. Její závod je v Rakousku na programu v neděli 18. ledna. „Rychlost je pořád mou největší slabostí. Zrychlit o sekundu a bedna je doma," konstatovala Sudová.

V americkém středisku je dnes na programu další závod, paralelní jízdy. „Takže to bude kvůli té rychlosti o dost těžší, moc mi nesedí," dodala.

Reklama