Hlavní obsah

Pád zničil medailové naděje! Samková neuspěla v semifinále, je šestá

Kreischberg

Zlato z olympiády nezopakovala. Eva Samková neprošla na MS ve snowboardkrosu v Kreischbergu přes semifinále. Doplatila na pád, v jízdě skončila třetí, na nepostupové pozici. V malém finále, které taktéž poznamenal karambol, dojela druhá, celkově šestá. Šampiónkou se počtvrté v kariéře stala Američanka Lindsey Jacobellisová.

Foto: Tibor Alföldi, ČTK

Eva Samková po vítězné kvalifikaci na MS pózovala s vítěznou formou. Do finále ale neprošla.

Článek

Po vítězné kvalifikaci Samková zvládla hladce i čtvrtfinále. Chvilku jela za Italkou Michelou Moioliovou, kterou ale brzy předjela a pohlídala si postup.

Nadějně to dlouho vypadalo také v semifinálovém pokračování. Česká závodnice jela na druhé postupové příčce za Bulharkou Alexandrou Žekovovou. Z třetího místa dotírala Francouzka Charlotte Bankesová a Samková v nájezdu  do jedné ze zatáček chybovala. Spadla, sice se rychle rozjela, jenomže neměla rychlost a pohodlně se před ní na druhé postupové místo dostala už takřka beznadějně zaostávající Moioliová.

"Byla to moje chyba. Jak jsem jela druhá, tak jsem začal koukat po soupeřkách a přestala jsem se soustředit na sebe, takže jsem zatočila na bouli a byl to podepsaný ortel," uvedla Samková. "Když si člověk za to může sám, tak je ještě víc naštvanej, než když ho sundá někdo jinej," uvedla.

Výhrou v malém finále mohla vyrovnat svůj nejlepší výsledek na seniorském šampionátu z La Moliny před čtyřmi lety, ale o příčku za svým maximem zaostala. Měla nejhorší start, ale postupně se propracovala na druhé místo. V závěru ještě dotahovala Kanaďanku Dominique Maltaisovou, ale cílem projela těsně za ní.

Vítězná Jacobellisová se stala šampiónkou poprvé už před devíti lety ve Whistleru, pak o dva roky poději v Arose a předloni také v La Molině.

Mistrovství světa v akrobatickém lyžování a snowboardingu v Kreischbergu (Rakousko):
Snowboarding - snowboardkros:
Muži:
1. Matteotti (It.)
2. Hill (Kan.)
3. Baumgartner
4. Holland (oba USA)
5. Hämmerle (Rak.)
6. Pullin (Austr.)
7. Herrero (Šp.)
8. Marin Tarroch (Andorra)
Ženy:
1. Jacobellisová (USA)
2. Moenneová Loccozová (Fr.)
3. Moioliová (It.)
4. Žekovová (Bulh.)
5. Maltaisová (Kan.)
6. Samková (ČR)
7. Brockhoffová (Austr.)
8. Bankesová (Fr.)

Reklama

Související témata: