Hlavní obsah

Ledecká na další medaili nedosáhla. V obřím slalomu vypadla po chybě ve čtvrtfinále

Lachtal
Aktualizováno

Snowboardistka Ester Ledecká na čtvrteční triumf ve slalomu dalším medailovým ziskem na MS v Lachtalu nenavázala. V paralelním obřím slalomu sice vyhrála první část kvalifikace, uspěla i ve druhé fázi a úspěšně vstoupila i do vyřazovací části. Hladce vyřadila Němku Anke Karstensovou a postoupila do čtvrtfinále, ale v něm v červené dráze podklouzla a prohrála se Švýcarkou Julií Zoggovou. Devatenáctiletá česká reprezentantka tak skončila pátá, tituly získali jednačtyřicetiletá domácí veteránka Claudia Rieglerová a Rus Andrej Sobolev.

Foto: Darko Bandic, ČTK/AP

Ester Ledecká

Článek

Česká závodnice potvrzovala už v kvalifikaci roli hlavní favoritky. V součtu obou jízd v různých drahách porazila o šest desetin druhou Rakušanku Marion Kreinerovou.

Ledecká zahájila kvalifikační boj v červené dráze a suverénně zajela nejlepší čas. V modré pak měla hned v úvodu jízdy trochu problémy, do cíle přijela až za Krainerovou, ale v součtu časů na ni nikdo nestačil. Do play off prošlo 16 závodnic.

Ledecká si ve vyřazovací části znovu jako ve slalomu vybrala rychlejší červenou dráhu a postoupila poté, co Němka Karstensová v půlce trati spadla. Pád se ale nevyhnul ani Ledecké Ve čtvrtfinále vyrazila rychle do souboje s Zoggovou a získávala náskok, ale ještě v první části svahu při pravotočivém oblouku podklouzla. Sice rychle jela dál, ale ztrátu stáhnout nemohla a prohrála.

O postup usilovali i muži, na startu nechyběl sedmapadesátiletý Leoš Prokopec. Český veterán se ovšem dostal do kolize se slovenským soupeřem (rovněž žádným mladíkem) a jízdu nedokončil.

Také Viktor Brůžek vypadl už v první části kvalifikace. Do hlavního závodu neprošel ani mistr světa ze čtvrtečního slalomu Ital Roland Fischnaller.

MS v akrobatickém lyžování a snowboardingu v Kreischbergu a Lachtalu (Rakousko):
Snowboarding - paralelní obří slalom:
Muži:
1. Sobolev (Rus.)
2. Košir (Slovin.)
3. Karl (Rak.)
4. Kolegov (Rus.),
...v kvalifikaci 43. Brůžek (ČR).
Ženy:
1. Rieglerová (Rak.)
2. Zavarzinová (Rus.)
3. Takeučiová (Jap.)
4. Zoggová (Švýc.)
5. Ledecká (ČR).

Reklama