Hlavní obsah

Snowboardistka Ledecká skončila v obřím slalomu SP v Rogle pátá

Rogla
Aktualizováno

Snowboardistka Ester Ledecká vypadla v paralelním obřím slalomu Světového poháru v Rogle ve čtvrtfinále a stejně jako na nedávném mistrovství světa v Kreischbergu skončila pátá. Vítězství ve Slovinsku slavila Rakušanka Marion Kreinerová, která ovládla i úvodní obří slalom sezóny, a pojistila si vedení v pořadí disciplíny.

Foto: Darko Bandic, ČTK/AP

Snowboardistka Ester Ledecká.

Článek

Česká mistryně světa v paralelním slalomu postoupila z kvalifikace druhým nejlepším časem, prohrála jen s Kreinerovou, která byla o jedinou desetinu sekundy rychlejší. V osmifinále Ledecká porazila Nizozemku Michelle Dekkerovou, ve čtvrtfinále ale o 11 setin prohrála s bronzovou medailistkou z MS Japonkou Tomokou Takeučiovou.

"Jsem spokojená. Obhájila jsem umístění ze šampionátu, bylo to hodně vyrovnané a snad jsem ani podle prvních konzultací s (trenérem) Richardem (Picklem) nenadělala moc chyb, měla jsem z jízd dobrý pocit. Soupeřka byla dnes o něco málo rychlejší," uvedla na webu své agentury Ledecká, kterou čeká příští týden Světový pohár v německém Sudefeldu.

Finále žen bylo čistě rakouskou záležitostí, Kreinerová porazila krajanku Inu Meschikovou. Třetí skončila Němka Selina Jörgová, která o pouhé dvě setiny sekundy předstihla Takeučiovou.

Závod mužů ovládl ruský snowboardista Vic Wild, který ve finále porazil Mirka Felicettiho z Itálie. Lídr průběžného pořadí Žan Košir skončil na domácí půdě třetí.

SP ve snowboardingu v Rogle (Slovinsko) - paralelní obří slalom:
Muži:
1. Wild (Rus.)
2. Felicetti (It.)
3. Košir (Slovin.)
4. Flütsch (Švýc.)
Průběžné pořadí obřího slalomu (po 2 ze 4 závodů):
1. Košir 1400
2. Wild 1320
3. Fischnaller (It.) 1130
Průběžné pořadí SP:
1. Košir 3200
2. Fischnaller 2490
3. Wild 1970
Ženy:
1. Kreinerová
2. Meschiková (obě Rak.)
3. Jörgová (Něm.)
4. Takeučiová (Jap.)
5. Ledecká (ČR)
Průběžné pořadí obřího slalomu (po 2 ze 4 závodů):
1. Kreinerová 2000
2. Jörgová 1000
3. Calveová (Kan.) 822
11. Ledecká 450
Průběžné pořadí SP:
1. Kreinerová 2690
2. Schöffmannová (Rak.) 1780
3. Jörgová 1760
4. Ledecká 1450

Reklama

Související témata: