Hlavní obsah

Čeští sdruženáři byli na MS osmí v závodě družstev, vyhráli Němci

Falun

Čeští sdruženáři dojeli osmí v závodě družstev na mistrovství světa ve Falunu. První titul od sjednocení země získali Němci, jejichž finišman Johannes Rydzek má z letošního šampionátu už druhé zlato. Na stříbrnou příčku se z pátého místa po skoku posunuli Norové, bronzovou pozici udrželi Francouzi.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Němečtí sdruženáři (zleva) Eric Frenzel, Johannes Rydzek, Fabian Riessle a Tino Edelmann oslavují triumf v závodu družstev na MS ve Falunu.

Článek

Česká čtveřice vyjížděla do běžecké části ze sedmého místa prakticky ve skupině s šestými Italy a osmými Američany. Tato trojice se vměstnala do 12 sekund. Od úvodu se však potvrzovaly papírové předpoklady o kvalitnějším běhu Italů a Američanů ve srovnání s českým výběrem. Záhy tak Češi klesli na osmé místo z deseti družstev, které s přehledem udrželi. Na vítěze ztratili 3:46,4 minuty.

Vedoucí pozici po skoku hájili němečtí sdruženáři. V průběhu úvodního úseku se v čele vytvořila pětičlenná skupina, ale už na jeho konci Tino Edelmann předával s drobným náskokem jako první. Eric Frenzel ho pak navýšil na téměř 18 sekund, a i když se norští běžci chvílemi přibližovali, manko už stáhnout nedokázali.

Odpor Seveřanů definitivně odrazil na závěrečném pětikilometrovém úseku mistr světa Rydzek, který cílem projel s německou vlajkou v ruce o 23,1 sekundy před Norem Jörgenem Graabakem. Na třetím místě přivezl francouzskou štafetu do cíle Jason Lamy Chappuis, který tak k bronzu z individuálního závodu přidal další medaili téže hodnoty.

MS v klasickém lyžování - Falun (Švédsko)
Severská kombinace - družstva (střední můstek/štafeta 4x5 km):
1. Německo (Edelmann, Frenzel, Riessle, Rydzek)44:20,7
2. Norsko (Moan, Klemetsen, Kokslien, Graabak)-23,1
3. Francie (Braud, Laheurte, Lacroix, Lamy Chappuis)-39,6
...
8. Česko (Portyk, Kutal, Rypl, Dvořák)-3:46,4

Reklama

Související témata: