Hlavní obsah

Bauer prochází sinusoidami. Rodina nadšená není, ale návrat do Nového Města je lákavý

Praha

Definitivní verdikt ještě nevynesl, ale zdá se, že Lukáš Bauer se v lyžařské stopě objeví při některých Světových pohárech i v nové sezóně. Letošní vicemistr světa na padesátce už o podmínkách svých startů jednal s vedením reprezentace i Dukly.

Foto: Petr Horník, Právo

Lukáš Bauer pořád chce měřit síly s mnohdy o generaci mladšími závodníky.

Článek

Sedmatřicetiletý Bauer má jasno v tom, že i příští rok bude stále aktivním šéfem laufařského týmu Pioneer Investments. Aby se objevil i ve Světovém poháru, dal si dvě základní podmínky.

Neobjede kompletní program seriálu, který v nové sezóně končí sérií závodů v Kanadě, a o svých startech se rozhodne sám podle svého aktuálního stavu. „Jednání byla vstřícná, ty základní parametry dopadly,“ pochvaluje si Bauer.

S vedením se shodl

Lákadla v sezóně bez mistrovství světa jsou pro něj dvě. Vedle Tour de Ski, kterou již dvakrát dokázal vyhrát, také zastávka v Novém Městě na Moravě, kde se distanční závody objeví po čtyřech letech, konkrétně pro muže 15 km volně a štafeta. „Na tom jsme se shodli,“ říká lyžař, jenž v Novém Městě vyhrál svůj první závod Světového poháru.

Co tedy stojí v cestě stvrzení dalších Bauerových startů v SP? Trojnásobný olympijský medailista ještě stále zvažuje pro a proti. „Procházím takovými sinusoidami. Jednu chvíli jsem úplně nadšený, že jo, a pak mě zase vůbec neláká tam strkat hlavu,“ vypráví běžec na lyžích z Božího Daru.

Duší je závodník, z jeho vyprávění je cítit touha ještě měřit síly s mnohdy o generaci mladšími závodníky. „Nechci na závody jezdit jen proto, abych jezdil, ale abych tam měl nějaké výsledky. A ještě se mi ta kapitola nechce uzavřít,“ tvrdí. „Ale záleží i na rodině a ta z pokračování příliš nadšená není,“ přidává jeden významný protiargument.

Na váhání už ale mnoho času nemá, původně chtěl mít jasno mnohem dříve. „Musí to proběhnout rychle. Už bych se chtěl definitivně vyjádřit,“ říká.

Reklama