Hlavní obsah

Sdruženáři budou čekat nejméně o týden déle na další závody

Oberhofen

Sdruženáři budou čekat nejméně o týden déle na další závody Světového poháru. Po zrušení zastávek v Klingenthalu a jiném německém středisku Schonachu dnes lyžařská federace FIS odložila kvůli špatným sněhovým podmínkám o týden dva závody ve francouzském Chaux-Neuve. Konat by se měly 23. a 24. ledna, ve stejný termín plánoval český svaz mistrovství republiky v Harrachově.

Foto: Kerstin Joensson, ČTK/AP

Rakouský sdruženář Bernhard Flaschberger při závodě v Ramsau.

Článek

Pokud by se zlepšily podmínky a ve Francii by skutečně závod Světového poháru konal, domácí šampionát by se přesunul na jiný termín. "Nemělo by cenu, aby se mistrovství republiky konalo bez dvou nejlepších Čechů, samozřejmě by dali přednost Světovému poháru," řekl ČTK tiskový mluvčí Vladimír Zemánek.

Ve Francii se chtěl do pohárového seriálu vrátit Miroslav Dvořák, který se na podzim zotavoval z následků mononukleózy. Zkušený reprezentant už se připojil k týmu na soustředění v Seefeldu. Zda se Dvořák, Tomáš Portyk a spol. skutečně dočkají závodů v Chaux-Neuve, by měla FIS potvrdit po další kontrole 15. ledna.

Sezonu severské kombinace od počátku narušují rozmary počasí. Nejprve byly v Kuusamu závody zrušeny kvůli větru, pak se v prosinci soutěžilo v Lillehammeru a Ramsau. Následně však Klingenthal a Schonach vypadly z kalendáře kvůli sněhu a sdruženáři mají více než měsíční závodní pauzu.

Reklama

Související témata: