Hlavní obsah

Koudelka už na adrenalin není. Mám manželku, navíc budu otcem, prozradil s úsměvem

Praha

Předminulá sezóna byla životní: připsal si 4 triumfy v závodech Světového poháru, celkově skončil sedmý. Přesto spoustu věcí změnil. A výsledky v uplynulém ročníku už takové nebyly - jedno vítězství a 11. příčka v SP. Nejlepší český skokan na lyžích Roman Koudelka však o správnosti zvolené cesty nepochybuje. Věří, že ho dovede na absolutní vrchol.

Foto: Martin Malý

Roman Koudelka

Článek

„Předminulá sezóna byla sice životní, ale jaký jsem měl celkový výsledek? Cennou trofej jsem nezískal, ve Světovém poháru jsem byl sedmý. Jenže já chci vyhrávat, tomu jsme s trenérem všechno uzpůsobili. Naším cílem není páté, šesté místo, my chceme přivézt medaile z mistrovství světa nebo z olympijských her," prohlásil Koudelka, který i nadále bude spolupracovat s rakouským koučem Richardem Schallertem.

Přípravu pozměnil v mnoha parametrech, od techniky letu po posilování. Pozitivně se to projevilo až v závěru seriálu, kdy opanoval závod v polské Wisle. „Čekání bylo dlouhé, ale výhra mě nakopla, abych si za tím šel dál. Vydali jsme se dobrou cestou. Chce to čas a trpělivost," má jasno šestadvacetiletý Koudelka.

Nedávno zakončil posezónní tréninkový blok, v němž se výhradně zaměřil na nabírání síly. „Abychom se pak mohli zaměřit na letovou fázi, kterou jsem v uplynulém ročníku příliš nevylepšil," vysvětlil Koudelka.

Tendemový seskok Koudelku neláká

Nyní probíhá desetidenní volno. Bez pohybu nezůstane, bude střídat volejbal, tenis a golf, který ho hodně chytil. Adrenalinový tandemový skok na lyžích, který před několika týdny vystřihli dva Slovinci na můstku v Planici, ale zřejmě nikde zkoušet nebude.

„Jde o kluky, kteří dělají spíš předskokany, chtěli se pobavit. Na adrenalin už ale nejsem, mám manželku, navíc budu brzy otcem. V červenci čekáme narození potomka," prozradil s úsměvem Koudelka.

Další přípravné období zahájí 25. dubna. Jaké má cíle pro nadcházející sezónu? „Nebudu nic vyhlašovat, všechno směřujeme k olympiádě, která bude za dva roky," uzavřela česká skokanská jednička.

Reklama