Hlavní obsah

Dědeček Ledecké předepsal windsurfing a kickbox. Sněhová obojživelnice chce být výjimečná

Praha

Nabitá energií vyráží do nadcházející sezóny talentovaná lyžařka a snowboardistka Ester Ledecká. Jednadvacetiletá česká reprezentantka se už nemůže dočkat prvních závodů a doufá, že s novými trenéry a v speciálně pro ni navržených kombinézách naváže na úspěchy z předešlých let.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Snowboardistka a lyžařka Ester Ledecká na tiskové konferenci.

Článek
Fotogalerie

Dvojnásobná juniorská mistryně světa ve snowboardingu z roku 2013 si přípravu na novou sezónu nemůže vynachválit. Tréninkový plán od svého dědečka Jana Klapáče (býv. hokejový útočník - pozn. red.), windsurfing v Řecku, kickbox a lyžování v Chile ji nadchlo. „Mám za sebou skvělou přípravu. Opravdu se povedla. Jsem ráda, že jsme letos přidali i kickbox. Hodně mě baví a člověk se u něj dokáže fakt vybít,“ prohlásila na úvod čtvrteční tiskové konference Ester Ledecká, která ve svých trenérských skupinách udělala řadu změn.

Lyžařský tým se rozšířil o Tomáše Banka, bývalého kouče Ondřeje Banka. A ten snowboardový je zcela nový. Mistryni světa v paralelním slalomu z roku 2015 budou nyní trénovat Ital Erich Pramsohler a Rakušan Siegfried Grabner. A že se nadaná „obojživelnice“ rozhodla správně, bylo vidět už na soustředění v Chile. Tam na lyžích vyhrála osm z devíti závodů. „Bylo to tam skvělé. Prima parta, bezvadná atmosféra, hodně jsem toho natrénovala, tak doufám, že to všechno zúročím,“ dodala.

A tak bude v právě začínající sezóně k vidění na dvou frontách. První závod na lyžích čeká Ledeckou už začátkem prosince, kdy se na Světovém poháru v Lake Louise pokusí navázat na skvělé výsledky z minulé sezóny. A o pár dní později se pak představí na snowboardu v Carezze a Cortině. „Na novou sezónu se už strašně moc těším. Jsem moc ráda, jaké skvělé mám týmy. A cíle? Mým velkým snem je nominovat se na oba světové šampionáty, tedy jak ve sjezdovém lyžování, tak snowboardingu. Tím bych byla výjimečná,“ zasnila se.

V kombinéze superhrdinky                                            

A aby těch novinek nebylo málo, i letos se usměvavá Ester Ledecká na svazích objeví v netradičních kombinézách, které pro ni navrhl její bratr Jonáš. „Inspiroval jsem se tím, jak Ester vnímám já. Je napůl robot. Vím, čím si prošla, jak jela olympiádu s vyhřezlou ploténkou. Prostě vydrží všechno," vysvětloval Jonáš Ledecký. „Je to moc dobrý pocit, když na sobě máte kombinézu s motivy superhrdinky. Vždy, když jsem se na startu podívala dolů ze svahu, tak jsem věděla, že jsem jako superhrdinka, že to dokážu sjet nejrychleji. A je jasné, že mi to pomáhá i psychicky," uzavřela Ledecká.

Reklama

Související témata: