Hlavní obsah

Pešán chce u hokejové dvacítky spolupracovat s Vlachem

Praha

Nový trenér hokejové reprezentace do 20 let Filip Pešán by rád u týmu spolupracoval s Rostislavem Vlachem. Nástupce Jakuba Petra zároveň podle očekávání uvedl, že v příští sezóně plánuje pokračovat i na střídačce libereckých Bílých Tygrů, které v minulém ročníku dovedl k extraligovému titulu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Filip Pešán.

Článek

"Je to nabídka, která se těžko odmítá. Prestižní práce reprezentovat Českou republiku na takhle velké akci. Od začátku jsem věděl, že chci tuhle výzvu přijmout," řekl Pešán novinářům na soustředění Liberce ve Frýdlantu. Vrcholem jeho snažení bude mistrovství světa na přelomu roku v Buffalu.

Nové angažmá přijal i přesto, že doma se to moc s pochopením nesetkalo. "Mám malé děti, trošku jsem se bál přijít domů a oznámit novinu manželce, protože přes Vánoce strávím tři týdny mimo domov. To se jí moc nelíbilo," přiznal.

KHL zatím odmítá

Pešán byl jako nový reprezentační kouč jmenován v pondělí a v dubnu by měl výkonný výbor hokejového svazu schvalovat jeho realizační tým. Už nyní ale devětatřicetiletý kouč prozradil, že chce spolupracovat s Vlachem, jenž donedávna vedl Zlín. "Měl by nově působit v sekci sportovního úseku svazu jako profesionální trenér," řekl.

Úspěšný kouč měl již v minulém roce nabídky z KHL, ale rozhodl se pokračovat v Liberci. Nyní je jasné, že Tygry neopustí ani v další sezóně. "Jestli budu mít ambice odejít po další sezoně, to si teď netroufám tvrdit," řekl Pešán, jenž věří, že mu působení u juniorské reprezentace pomůže. "Mistrovství světa dvacítek je věc, která může člověka okysličit. Může vám ukázat pohled na svět a změnit možná i trošku rutinní záležitosti," dodal.

Reklama

Související témata: