Hlavní obsah

Je Evropan, proto ho mnoho lidí nerespektuje. Český rozehrávač si ale hlasitě říká o základní sestavu

Praha

Odehrál svůj nejlepší zápas v sezoně. Forma českého rozehrávače a jediného tuzemského zástupce v NBA Tomáše Satoranského postupně graduje. Naposledy v nočním duelu pomohl třinácti body, sedmi doskoky a třemi asistencemi k vítěznému obratu Washingtonu proti Los Angeles Clippers 125:118.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

Český basketbalista Tomáš Satoranský z týmu Washingotn Wizards se snaží zablokovat zakončení Patricka Beverleyho z Los Angeles Clippers v utkání NBA.

Článek

Ještě ve druhé čtvrtině prohrávali Wizards o dvacet čtyři bodů. Nicméně podařenou stíhací jízdou manko dokázali srovnat a čtyři a půl minuty před koncem se dostali do vedení, které do konce utkání udrželi.

Velkou měrou se na překlopení skóre podílel i Satoranský. Přestože začínal stejně jako v každém duelu v letošním ročníku na lavičce, odehrál dvacet čtyři minut a třinácti body si stanovil nové zámořské maximum v zápase, do kterého zasáhla i největší hvězda týmu a přímý Satoranského konkurent John Wall.

„Tomáš byl jedním ze dvou hráčům, jejichž výkony byly klíčem k našemu vítězství. Pokud by se jim tak nedařilo, pravděpodobně bychom nevyhráli," uznal kouč Washingtonu Scott Brooks.

Zkušený stratég zároveň připustil, že si český rozehrávač zaslouží více prostoru na hřišti. „Tomáš přetéká nadšením a je to vidět. Snažím se mu najít víc minut. Já jsem pomalý a trvalo mi patnáct zápasů, abych přišel na to, že si zaslouží hrát více."

Statistiky Tomáše Satoranského v posledních pěti zápasech
Zápasyčas na hřištibodyasistencedoskoky+/-
Proti Orlandu12:207119
Proti Clevelandu16:5084115
Proti Brooklynu11:57411-2
Proti Portlandu18:43107222
Proti LA Clippers24:0813372

Satoranský už v minulých duelech ukázal, že si větší časové vytížení zaslouží. Zvlášť když se týmu tolik výsledkově nedaří. Wizards prohráli jedenáct ze sedmnácti zápasů. V posledních pěti duelech ale třikrát zvítězili, což je zásluha i pražského rodáka, kterému se povedly hlavně střetnutí proti Clevelandu (119:95) a Portlandu (109:119). Získané sebevědomí pak potvrdil i na domácí palubovce v souboji s Clippers, kdy se mu povedla zejména druhá čtvrtina, ve které měl šňůru sedmi bodů.

„Tomáš je zabiják, i když to o něm mnoho lidí neví. Mnoho lidí ho nerespektuje dostatečně, protože je to Evropan, ale protože ho neznají. On tuhle hru opravdu umí," ocenil Satoranského přínos pro tým jeden z klíčových hráčů Bradley Beal.

Reklama

Související témata: