Hlavní obsah

Detroit vyhrál v NBA na půdě divizního rivala Clevelandu

NEW YORK

Basketbalisté Detroitu porazili ve čtvrtečním zápasu NBA rivala z Centrální divize Cleveland. K výhře 87:71 nasměroval hosty třicetiletý rozehrávač Chauncey Billups, který na začátku čtvrté čtvrtiny proměnil tři koše za sebou, z toho dva tříbodové. Obrana Clevelandu si s ním vůbec nevěděla rady.

Článek

Billups, přezdívaný Mr. Big Shot, byl přitom tři čtvrtiny prakticky neviditelný. V pravou chvíli však zabral, v poslední části dal 12 bodů a počet asistencí zvýšil na deset. "To je přesně on. Čtvrtá čtvrtina, to je čas, aby to vzal na sebe," vysekl soupeři poklonu LeBron James po duelu týmů, které se v uplynulé sezoně potkaly v play off.

Z postupu do finále konference se tehdy také radoval Detroit. James měl po poločase velké problémy prosadit se přes zlepšenou hostující obranu, celkem dal ve čtvrtek 26 bodů.

Střelcem dne byl Kevin Martin, ani jeho osobní maximum 40 bodů však neodvrátilo domácí prohru Sacramenta s Washingtonem 119:126. Hosté se po návratu ze šaten nadechli k drtivému náporu, byli takřka neomylní a jen za třetí čtvrtinu narostlo jejich konto o 44 bodů.

Rozjetý celek Wizards, který uspěl už počtvrté z posledních pěti zápasů, by podle odborníků nezastavil ani Ron Artest, kdyby neseděl po celou dobu jen na lavičce s bolavým kolenem.

Výsledky:
Sacramento - Washington 119:126, Cleveland - Detroit 71:87.

Reklama