Hlavní obsah

Čeští házenkáři porazili Srbsko a vyhráli pražský turnaj

PRAHA

Čeští házenkáři vyhráli v Praze mezinárodní turnaj České televize, přestože v jeho úvodu vysoko podlehli Švýcarům. V utkání o celkové prvenství v neděli svěřenci Pavla Pauzy zvítězili nad Srbskem 36:32.

Článek

V hale Sparty vyšel domácímu mužstvu úvod. Srbové dopláceli na nepřesnou střelbu, několik výtečných zákroků navíc předvedl brankář Petr Štochl a Češi si záhy vybudovali náskok 7:3. Pak se ale karta obrátila, chyby se přemístily do české hry a po 20 minutách převzal vedení soupeř. Týmu pomohla až Pauzova domluva při oddechovém čase a první půle skončila nerozhodně. Pět branek v ní vstřelil Filip Jícha, třebaže se ho soupeř snažil pečlivě bránit.

Začátek druhého poločasu byl ve znamení drtivého úderu srbské ofenzivy. Za necelé tři minuty nastřílel protivník pět gólů, ani tím však nedostal Čechy na kolena. Další série Štochlových zásahů, několik pohledných kombinací a Juříčkovo neomylné zakončování brejků znamenaly nejen vyrovnání, ale po devítibrankové šňůře dokonce jasné vedení 28:22.

Srbové byli v těch chvílích naprosto neškodní; nepomáhaly jim ani výměny brankářů a střeleckou bezradnost prolomili až díky sedmimetrovému hodu. Na zvrat už ve zbytku zápasu nemohli pomýšlet. "Po té páteční blamáži jsme si to vyříkali a nad dvěma nejsilnějšími soupeři jsme jednoznačně zvítězili. Dokázali jsme kompaktně bránit, za vítězstvím jsme šli jako jeden muž, s velkým nasazením a vůlí," řekl České televizi Jícha.

Česko - Srbsko 36:32 (14:14), Rusko - Švýcarsko 31:28.
Konečná tabulka:
1. Česko320187:864
2. Srbsko3111105:1053
3. Rusko311188:943
4. Švýcarsko310294:892

Reklama

Související témata: