Hlavní obsah

New Jersey postoupilo do play-off NBA

NEW YORK

Basketbalistům New Jersey se podařilo pošesté za sebou postoupit v NBA do play-off. Rozhodla o tom jejich výhra nad New Yorkem 100:86 a zároveň porážka jejich konkurentů z Indiany na půdě obhájce titulu Miami v dalším pátečním utkání. Ve Východní konferenci tak zbývá poslední volné postupové místo, které momentálně drží Orlando.

Článek

"V jednu dobu si hodně lidí myslelo, že je pro nás play-off ztracené, ale my jsme drželi pohromadě. I když jsem pár zápasů pokazili, pořád jsme mysleli na postup," řekl Vince Carter, jenž byl s 25 body nejlepším střelcem zápasu. Svým 87. triple-doublem v kariéře pomohl k výhře Jason Kidd, autor 13 bodů, 14 doskoků a 11 asistencí.

Basketbalistům New Orleans nevyšlo loučení s halou v Oklahoma City, kde našli přechodný azyl od předloňského řádění hurikánu Katrina v jejich městě. V posledním utkání ve Ford Center podlehli Denveru 105:107. Zápasu ve vyprodané aréně předcházel slavnostní ceremoniál, při němž šéf zámořské soutěže David Stern řekl, že se těší na to, že se NBA do Oklahomy vrátí. Domácí tým po emotivním úvodu začal výborně a první čtvrtinu vyhrál 35:22, v závěrečné části však podlehl rozdílem deseti bodů, což rozhodlo.

"Věděli jsme, že tu bude narváno a budou chtít vyhrát, ale my jsme chtěli taky," řekl Carmelo Anthony, který dal 31 bodů. Druhý člen nejúdernějšího střeleckého dua v lize Allen Iverson přidal 23 bodů. "Povedl se nám skvělý obrat. Takový zápas je výbornou přípravou na play-off," uvedl Iverson po osmé výhře Denveru za sebou.

Kobe Bryant se v zápase na palubovce Phoenixu vůbec neprosadil

S účastí v play-off hazardují Los Angeles Lakers, kteří ve Phoenixu utrpěli šestou porážku z posledních sedmi utkání a na sedmém místě Západní konference mají jen těsný náskok před Golden State a městskými rivaly Clippers. V duelu s druhým nejlepším týmem sezóny se vůbec neprosadil Kobe Bryant. Přestože odehrál zápas bez střídání, dal jen 17 bodů a výrazně zaostal za svým střeleckým průměrem 31,5 bodu. "Tohle nebyl Kobe, chyběla mu energie," řekl kouč Phil Jackson, jehož svěřence čekají poslední dva zápasy základní části. "Musíme oba vyhrát," uvedl slavný trenér.

Oba pronásledovatelé Lakers v pátek uspěli a jsou ve výhodě, protože před sebou mají ještě tři zápasy. Clippers zvítězili nad Portlandem 107:89 a mají šanci zastínit slavnější losangeleský celek. "Když všechno vyhrajeme, nemusíme se o nic starat," řekl Cuttino Mobley, jenž byl s 22 body hlavní hvězdou při vítězství nad Portlandem.

Hráči Golden State posílili své naděje na postup vítězstvím 125:108 v Sacramentu.

Výsledky:
Toronto - Detroit 87:84, Boston - Milwaukee 102:104, New Jersey - New York 100:86, Atlanta - Washington 85:98, Miami - Indiana 100:96, LA Clippers - Portland 107:89, Minnesota - San Antonio 91:110, Chicago - Charlotte 100:81, Dallas - Utah 89:104, Sacramento - Golden State 108:125, Phoenix - LA Lakers 93:85, New Orleans - Denver 105:107.

Reklama